Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un pusti brailean a pus pe jar Cotroceniul

Politistii braileni din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substante Toxice au fost pusi pe drumuri degeaba, dupa ce un copil din comuna Galbenu a anuntat existenta unei bombe la Palatul Cotroceni din Bucuresti. Ieri, la orele 10.42, prin Serviciul de Urgenta 112, a fost primit un apel de pe un telefon mobil cu cartela. Organele competente au demarat imediat investigatiile pentru a afla cine este detinatorul cartelei telefonice, acesta fiind identificat la scurt timp.
"In mai putin de 30 de minute, la ora 11.10, politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substante Toxice si agentii de la Postul de Politie Galbenu l-au identificat pe apelant. Acesta este un copil in virsta de 11 ani, domiciliat fara forme legale in comuna Galbenu, care a apelat la 112, folosind telefonul mobil al tatalui sau", ne-a declarat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie Judetean, subinspector Jenel Sogor.
Pentru nesupravegherea minorului, parintii acestuia au fost sanctionati contraventional, conform Art.2, pct.36 din Legea 61/1991 (republicata).
Cazul de la Braila s-a intimplat la numai o zi dupa ce un tinar din Arad, din plictiseala, a sunat direct la Cotroceni pentru a anunta ca a amplasat o bomba. Baiatul, care se afla cu vacile la pascut, a fost identificat la scurt timp si s-a ales cu dosar penal pentru acte de terorism. El risca acum intre 1 si 3 ani de inchisoare, dar si o amenda de pina la 20.000 de lei.
Categorie articol: 

Comentarii