Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un pumn greu cit sapte ani de inchisoare

Magistratii Tribunalului Braila l-au condamnat pe recidivistul Gheorghita Lambru, poreclit "Baba Rada" - individ care s-a sustras de la urmarirea penala -, la o pedeapsa de 7 ani de inchisoare, pentru comiterea infractiunii de loviri cauzatoare de moarte (LCM). Dat in urmarire generala, agresorul se ascunde si acum, probabil, in Spania, mai precis la Madrid, pe numele lui fiind, deja, emis un mandat de arestare preventiva in lipsa. Judecatorii il obliga pe inculpat sa plateasca mamei victimei 25 de milioane de lei vechi daune morale si 5 milioane de lei despagubiri civile.
Incidentul s-a petrecut in toamna anului trecut, in comuna Baraganu.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul Judetean Braila, Virgil Simion (cel care avea sa devina victima) traia in concubinaj cu Viorica Adam, intr-un bloc din localitate. Barbatul era caracterizat drept unul "agresiv si vicios". In noaptea de 18/19 septembrie 2005, concubina lui Virgil s-a intilnit cu verisoara ei, Geta, si cu doi insi din Braila, "Radu" si "Dorin". Tuspatru au mers la un cafe-bar, sa se distreze. Culmea, la acelasi local isi ineca amarul in bautura si inculpatul. La ora 20.00, Viorica si ceilalti trei insotitori au purces in apartament. Nu se stie ce-au facut dar, la ora 3.15, femeia s-a trezit cu iubitul la usa. Virgil Simion s-a retras, fara sa faca scandal, dar a revenit la ora 9.30, ametit de alcool. Probabil din pricina geloziei, el s-a luat la cearta cu Viorica, a imbrincit-o in bucatarie si apoi a luat-o la bataie. "Radu" - identificat ulterior in persoana inculpatului Gheorghita Lambru, zis "Baba Rada" -, a sarit in ajutorul femeii. Mai intii i-a despartit pe cei doi iubiti, apoi l-a lovit pe Virgil, cu putere, in timpla stinga. Victima s-a dezechilibrat si s-a lovit cu capul de peretele din beton al bucatariei, intrind instantaneu in coma. La scurt timp, Virgil Simion a decedat.
Dupa ce-a parasit locul faptei, agresorul a sunat-o pe Viorica Adam, ca sa afle cum merge ancheta, ba a si amenintat-o cu moartea, spun anchetatorii. Un timp, Lambru a stat ascuns pe la prieteni, pentru ca, in final, sa paraseasca tara, cu destinatia Madrid.
Categorie articol: 

Comentarii