Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un primar din Republica Moldova, arestat pentru facilitarea migratiei ilegale

Primarul satului Vorniceni, raionul Straseni, din Republica Moldova, a fost arestat pentru complicitate in organizarea migratiei ilegale, relateaza BASA-press.
Angajatii Directiei de combatere a crimei organizate din cadrul Departamentului serviciilor operative ale MAI l-au retinut pe primarul comunei Vorniceni, Ionel Gheorghe, in virsta de 40 de ani.
Potrivit probelor obtinute, primarul trimitea ilegal oameni in Italia contra unor sume cuprinse intre 3.800 si 4.000 de euro. Cu vize cipriote, moldovenii ajungeau la Budapesta unde, timp de 3 zile, erau cazati la un hotel, dupa care erau transportati ilegal in remorcile unor autocare spre Venetia (Italia).
Primarul Ionel Gheorghe a fost retinut in urma unui flagrant, pe una dintre strazile din Chisinau, in timp ce primea o recompensa in valoare de 3.800 de euro pentru facilitarea plecarii unei persoane care s-a dovedit a fi un politist sub acoperire.
Autoritatile au informat ca functionarul mai are doua dosare penale la activ, fiind condamnat pentru furt in 1985 si in 1989. In prezent, primarul este cercetat penal pentru "organizarea migratiei ilegale". Daca va fi gasit vinovat el risca multi ani de puscarie.
Politia documenteaza dosarul primarului si al gruparii pe care acesta o conducea. Potrivit informatiilor, din gruparea criminala fac parte atit cetateni moldoveni, cit si cetateni straini.
Categorie articol: 

Comentarii