Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un preţ mare pentru o cauză şi mai mare

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE nu a trecut. Nici nu avea cum să treacă, în condiţiile în care UDMR, veşnicul parşiv din politica autohtonă, a anunţat de la bun început că nu va vota. Opoziţia avea tot dreptul să depună această moţiune, „pentru a opri distrugerea economiei şi scoaterea României din UE”. Avea chiar datoria să o facă, deşi ştia că şansele de a schimba Guvernul Tudose erau aproape de zero. Ştia asta şi Dragnea, ştia şi Tudose, ştiau toţi pesediştii – de aceea au şi stat liniştiţi.

Da, în mod normal, guvernul PSD-ALDE merită „picat”. Motivele sunt nenumărate şi sunt evidente pentru cei care nu sunt victime ale propagandei pesediste. Este suficient să ne uităm la preţuri, la cursul euro, la nivelul ratelor către bănci, la nivelul investiţiilor ori la deficitul bugetar şi cel comercial.

Şi totuşi, PSD-ALDE trebuie să rămână în continuare la guvernare. Am mai spus-o: rămânerea lor la guvernare, a celor doi penali din fruntea coaliţiei, Dragnea şi Triceanu, este un lucru în general distructiv pentru ţară, dar trebuie să fie convinsă toată lumea de asta. Trebuie ca PSD-ALDE să demonstreze fie că, de fapt, cei care cred ca mine se înşeală, fie că vor băga şi mai rău în rahat ţara asta. O schimbare a guvernării acum le va da din nou motive să atace din toate părţile şi să se vaite că n-au fost lăsaţi să ducă ţara asta pe cele mai înalte culmi de dezvoltare. Că ei ar fi făcut multe, dar n-au mai avut timp. Că ei ar fi făcut miracole, dar au fost opriţi de duşmanii de clasă.

Să-i lăsăm să facă miracole acum, deşi este evident că în curând ne vom trezi într-un coşmar. Dar trebuie lăsaţi să-şi dea singuri în cap, să-şi dovedească incompetenţa şi să se convingă de asta şi cei care cred încă în faptul că Dragnea e un sfânt, persecutat aiurea de DNA. Trebuie să se convingă cât mai mulţi că  politicile fiscale ale guvernului PSD-ALDE dăunează grav economiei şi societăţii româneşti. Să se lămurească şi alţii că nu există duşmani imaginari gen „statul paralel, sorosiştii, multinaţionalele etc”. Să se convingă şi ei că totul se face doar pentru a-şi scăpa unii pielea. Să se convingă şi cei care anul trecut pe vremea asta au stat în casă că data viitoare trebuie să iasă la vot. Pentru că, de fapt, oricine ar veni acum în locul lor la guvernare, trebuie să ia nişte măsuri nepopulare şi să scoată castanele (sau gogoşile) fierbinţi ale PSD-ALDE din foc.

Coaliţia PSD-ALDE a rămas la guvernare. Este doar preţul care trebuie plătit şi sacrificiul care trebuie făcut.
Categorie articol: 

Comentarii