Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un politist de la Biroul Politiei Urbane a primit o bita-n cap

Prins la mijloc intre doua grupuri de batausi, un politist aflat in exercitarea atributiunilor de serviciu a fost lovit cu o bita-n cap, avind nevoie de mai multe zile de ingrijiri medicale. Presupusul agresor a fost cercetat si, acum, trimis in judecata pentru ultraj cu violenta. Desi neaga ca l-ar fi "altoit" pe politist, Adrian Craciun, 25 de ani, a fost pus sub acuzatie, mai ales ca exista mai multi martori oculari - inclusiv colegi de-ai agentului lovit - care spun ca l-au vazut minuind bita si spunind: "Ia si tu de-aici!".
Potrivit dosarului penal, in seara zilei de 19 august 2007, in jurul orei 21.00, agentul de politie Dragos Neacsu de la Biroul Politiei Urbane, se afla in serviciu de patrulare in zona Brailita - Vidin, impreuna cu colegul sau Iulian Ivanciu. La ora 22.30, dispeceratul IPJ le-a comunicat celor doi sa se deplaseze la un imobil de pe strada Basarab, in vederea aplanarii unui conflict iscat intre doua bande. Ajunsi la locul indicat, oamenii legii au observat ca acolo nu mai era nimeni. Au aflat insa ca scandalagiii plecasera cu o masina catre strada Gh. M. Murgoci. In timp ce cautau prin zona, politistii s-au intilnit cu colegii lor George Tabarac si Geanina Sterea si s-au deplasat impreuna pe strada Eroilor, avind informatii ca suspectii s-ar afla in zona. Intr-adevar, "combatantii" - cinci la numar - se aflau in dreptul imobilului cu numarul 11, de unde au iesit cei din tabara adversa, opt la numar. Ca sa-i desparta, politistii s-au interpus intre cele doua grupuri.
La un moment dat, unul dintre indivizii de pe Eroilor, Costel Alistar, a pus mina pe o bita. In altercatia care a urmat - tinerii lovindu-se reciproc, spre disperarea politistilor, care au fost siliti sa foloseasca un spray lacrimogen -, Adrian Craciun i-a smuls bita din mina lui Alistar si a inceput sa-i "altoiasca" pe rivali. O lovitura l-a vizat si pe agentul Dragos Neacsu, agresorul spunind in batjocura : "Ia si tu de-aici!" (cel putin asa reiese din declaratiile martorilor). Imediat, Craciun a lasat bita jos (de fapt, o coada de topor), in timp ce gasca rivala s-a refugiat in curtea casei de la numarul 11. Ceilati indivizi au ramas linga masina politiei.
Intre timp, in zona a mai sosit un echipaj de politie. Politistul ranit, care singera la cap, a fost dus la spital, pentru ingrijiri medicale, in timp ce suspectii au fost dusi la sediul Politiei Municipiului, unde au fost legitimati. Mai trebuie precizat faptul ca, desi a recunoscut ca s-a aflat la locul faptei, Adrian Craciun a negat ca l-ar fi lovit pe politist cu bita-n cap. Instanta urmeaza sa delibereze.
Categorie articol: 

Comentarii