Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un politist comunitar a fugit de la locul unui accident rutier

Miercuri, seara, un paznic de la Politia Comunitara a accidentat pe trecerea de pietoni o braileanca in virsta de 50 de ani si apoi a fugit de la locul evenimentului, fara incuviintarea politistilor. Cu ajutorul cetatenilor, soferul a fost identificat in aproximativ o ora, pentru fapta sa el riscind acum o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.
Evenimentul s-a petrecut in jurul orei 19.00, in timp ce Valentin M. (20 de ani), posesor al permisului de conducere categoria "B" de mai putin de jumatate de an, conducea pe B-dul Independentei autoturismul "Dacia Logan", cu numarul de inmatriculare BR-27-VIP. La o trecere de pietoni, soferul neatent a lovit-o cu oglinda din partea stinga pe Eugenia S., care se angajaze in traversarea regulamentara a strazii, si apoi a fugit de la locul faptei. Desi era o ora de virf, politistii nu au reusit sa afle amanunte de la cei care se aflau in zona, informatia salvatoare venind de la o persoana anonima care a apelat numarul de urgenta 112 si care le-a spus oamenilor legii numarul de inmatriculare al masinii. Dupa ce a fost gasit, soferului i s-au recoltat probe biologice de singe, pentru stabilirea gradului de alcoolemie si i s-a intocmit dosar penal. "La nici sase luni de cind a luat permisul si avea proaspat in minte legislatia rutiera, nu a realizat ca trebuie sa ramina la fata locului. Deranjant mai este si faptul ca, desi era o ora de virf, nimeni nu a stiut sa ne dea amanunte in legatura cu masina implicata in eveniment. Facem pe aceasta cale un apel la opinia publica, la cetatenii care sint reticenti vizavi de a ne furniza niste date care, pentru noi, sint vitale. In cazul in care sint martori ai unui astfel de eveniment, sa retina numarul de inmatriculare si tipul autovehiculului si, pe cit se poate, fizionomia soferului, deoarece au mai fost situatii in care soferul implicat convingea pe altcineva sa ia vina asupra lui. Cei mai multi soferi care au parasit locul accidentului au fost prinsi cu ajutorul cetatenilor", ne-a precizat comisar Dorel Vilsan, adjunctul sefului Serviciului Politiei Rutiere Braila.
Traian Jipa, directorul Politiei Comunitare Braila, ne-a precizat ca braileanul nu poate fi tras la raspundere de institutia pe care o conduce deoarece acesta era in afara serviciului si circula cu masina personala, motiv pentru care va raspunde doar in fata legii. Mai mult, el nu are calitatea unui functionar public, fiind un simplu paznic.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii