Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un pensionar i-a dat cu tesla în cap vecinului

• Ioan Lăcătuş a fost anchetat şi trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe • Lăcătuş l-a lovit cu o teslă în cap pe vecinul său, Gheorghe Turcu • ulterior, agresorul le-a spus poliţiştilor că l-a lovit pe Turcu în mod “accidental”

 

Procurorul Liviu Ionuţ Dedulescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, a dispus, zilele acestea, trimiterea în judecată a inculpatului Ioan Lăcătuş, în vârstă de 62 de ani, din satul Valea Cânepii, comuna Unirea, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În decembrie anul trecut, Lăcătuş, aflat în stare de ebrietate, l-a lovit pe vecinul său, Gheorghe Turcu, în cap, victima având nevoie de 9 zile de îngrijiri medicale.

Potrivit anchetatorilor, între localnicii Ioan Lăcătuş şi Gheorghe Turcu, din Valea Cânepii, există de mai mulţi ani “o stare conflictuală” generată de stabilirea liniei de hotar dintre proprietăţile acestora, care sunt învecinate. Pe fondul acestor neînţelegeri, în ziua de 4 decembrie 2015, Lăcătuş, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a hotărât să înlocuiască două scânduri din gardul vecinului, pe motiv că pătrunsese cu acesta pe proprietatea sa.

Pensionarul a luat o teslă şi două scânduri şi a ieşit la poartă, după care a scos scândurile lui Turcu şi i le-a aruncat în curte. A fost însă surprins de soţia vecinului Turcu, Rada, care i-a cerut explicaţii. În loc să discute omeneşte cu femeia, Ioan Lăcătuş a jignit-o şi a luat-o la bătaie. După ce a fost lovită (femeia a refuzat ulterior să formuleze plângere penală împotriva agresorului), Rada s-a dus şi i-a povestit soţului cele întâmplate.

Când Gheorghe Turcu a sosit la locul faptei însoţit de soţia sa, vecinul recalcitrant a început să înjure şi a încercat să-l lovească cu picioarele. Turcu s-a ferit, dar Lăcătuş a pus mâna pe teslă şi l-a lovit în cap, provocându-i o rană deschisă de un centimetru. Văzându-şi soţul plin de sânge, Rada i-a sărit în ajutor şi, ajutată de un consătean, a reuşit să-l potolească. Totodată, femeia a solicitat spijinul poliţiei.

Gheorghe Turcu a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde a primit îngrijiri medicale. Potrivit certificatului medico-legal, Gheorghe Turcu a suferit leziuni în zona frunţii, pentru a cător vindedare i-au fost necesare 7-9 zile de îngrijiri medicale.

“Inculpatul a recunoscut faptul că a lovit persoana vătămată cu tesla, dar a încercat să acrediteze ideea că acest lucru s-a întâmplat în mod accidental”, precizează procurorul de caz. Afirmaţia pensionarului n-a putut fi susţinută de probe, în condiţiile în care martorii audiaţi, dar şi concluziile medicilor legişti, spun cu totul altceva.

Cazul de la Valea Cânepii a fost trimis spre soluţionare instanţei de judecată.
Categorie articol: 

Comentarii