Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un palestinian a fost impuscat mortal la frontiera cu Fisia Gaza

Un palestinian a fost ucis, luni, de tirurile politiei de frontiera egiptene, in sectorul Rafah, situat in apropierea frontierei cu Fisia Gaza, au anuntat surse medicale si martori oculari, dar informatia a fost dezmintita de autoritatile de la Cairo, transmite AFP.
Potrivit surselor citate, politia de frontiera egipteana a deschis focul asupra palestinianului Nafez Attiyeh, in virsta de 34 de ani, in timp ce acesta se apropia de zona de securitate a frontierei.
Surse medicale au afirmat ca barbatul a fost ranit mortal de un glont, iar un al doilea palestinian a fost ranit in cursul aceluiasi incident.
Autoritatile egiptene au dezmintit insa oficial uciderea palestinianului. "Dezmint categoric aceasta informatie, total nefondata", a declarat purtatorul de cuvint al presedintiei egiptene, Suleiman Awad.
Zeci de palestinieni au trecut in dezordine frontiera dintre Fisia Gaza si Egipt, luni, imediat dupa plecarea soldatilor israelieni.
La citeva ore la plecarea ultimului soldat israelian din zona, nici Autoritatea Palestiniana, nici politistii egipteni depasiti de situatie nu reuseau ca controleze regiunea de frontiera din dreptul localitatii Rafah.
Un batalion egiptean de 750 de graniceri ai armatei a inceput insa, la sfirsitul saptaminii, sa se desfasoare de-a lungul frontierei inlocuind politistii, proces ce se va incheia joi. Operatiunea, destinata in principal sa impiedice contrabana cu arme din Egipt in Gaza, face obiectul unui acord cu Israelul.
Fortele egiptene urmeaza sa se desfasoare de-a lungul Culoarului Philadelphia, o zona de 14 kilometri la frontiera cu Egiptul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii