Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un pakistanez a fost declarat indezirabil în România pentru zece ani

Propaganda teroristă şi radicalizarea i-au adus unui pakistanez de 66 de ani stabilit în România interdicţia de a mai păşi în ţara noastră preţ de 10 ani. Rahi Muhammad a ajuns în România în urmă cu mai mulţi ani, a obţinut dreptul de şedere pe termen lung. În 2016, însă, ofiţerii SRI au început să-l monitorizeze. Atunci au descoperit că pakistanezul promova pe internet acţiuni de radicalizare. A fost reţinut iar acum magistraţii Curții de Apel București au decis expulzarea şi declararea bărbatului ca fiind indezirabil pe o perioadă de zece ani.

 

„La sesizarea Serviciului Român de Informații, prin hotărârea nr. 1668 /2018 din 04.04.2018, Curtea de Apel București a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetăţeanului pakistanez M.I.R., pentru o perioadă de 10 ani.

M.I.R., aflat în România în calitate de beneficiar al dreptului de şedere pe termen lung a intrat în atenția Serviciului în cursul anului 2016, pe fondul unor informaţii potrivit cărora acesta traversa un proces de radicalizare religioasă de factură fundamentalistă, desfăşurând activităţi de propagandă extremist-teroristă în medii ermetice.

În urma măsurilor informativ-operative întreprinse, s-a stabilit că respectivul a derulat activități care constituie amenințări la adresa securității naționale, potrivit art. 3 lit. i şi l din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României. Concret, străinul s-a remarcat prin radicalizare religioasă de factură fundamentalistă şi activităţi de propagandă extremistă în favoarea ideologiei promovate de o entitate teroristă, derulate în medii ermetice ale coreligionarilor şi în mediul virtual, incitând la acţiuni violente.

Promovarea unor idei, concepţii şi atitudini specifice entităţii teroriste conduce la intensificarea activităţilor propagandiste în mediul coreligionarilor din România, accelerând riscul radicalizării acestora. Totodată, permite constituirea unor nuclee fanatizate de susţinători ai obiectivelor promovate de entitatea teroristă, capabile să acorde sprijin eventualelor elemente extremiste din exterior sau chiar să acţioneze direct la comanda acestora.
Categorie articol: 

Comentarii