Mergi la conţinutul principal

Un pahar de bere, în cinstea sănătăţii!

La Festivalul berii britanice, în plină desfăşurare la Londra, iubitorii acestei băuturi au ridicat paharul în cinstea sănătăţii şi diversităţii industriei din acest sector, susţinute de avântul micilor fabrici de bere, relatează agerpres.ro. Festivalul este găzduit de centrul de conferinţe Olympia London, transformat cu această ocazie în cel mai mare pub din lume.
În Marea Britanie există în prezent cel mai mare număr de fabrici de bere din ultimii 50 de ani, cu 1.285 de unităţi în activitate, dintre care 325 au adus la festival cele mai bune beri ale lor.
La evenimentul care durează cinci zile şi care pune în valoare berea produsă prin metode tradiţionale şi artizanale - contrar berii industriale pasteurizate - sunt aşteptaţi circa 55.000 de vizitatori. Sectorul a înregistrat o adevărată renaştere în ultimii cinci ani în Marea Britanie, odată cu înmulţirea micilor fabrici de bere. „Consumatorul modern este interesat de berea bună. Noi le arătăm diferenţa între ceea ce beau şi ceva şi mai bun", a declarat Tim Page, director al asociaţiei Campaign for real ale (Camra), organizatoarea festivalului.

900 de tipuri de bere propuse

„Industria vinului a acţionat inteligent intelectualizând vinul; poate că trebuie să facem şi noi acelaşi lucru pentru bere", a adăugat el. La manifestare sunt prezenţi numeroşi experţi care ajută vizitatorii să se descurce printre cele circa 900 de tipuri de bere propuse.
O lege intrată în vigoare în luna martie a pus capăt unui sistem vechi de 400 de ani, conform căreia administratorii de pub-uri se angajau să cumpere de la proprietarii acestora, mari producători de bere, în schimbul unei chirii modeste, o bere produsă la preţuri mai mari decât cea de pe piaţă.
Pub-urile britanice au acum posibilitatea să cumpere ce fel de bere vor de la numeroasele micro-fabrici de bere care au pătruns în sector.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro