Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un operator de telefonie, la un pas să-şi monteze o antenă pe Spitalul Judeţean

• membrii Consiliului de Administraţie al spitalului au vrut să aducă venituri suplimentare unităţii sanitare şi au aprobat cererea unui operator pentru montarea unei antene pe clădire, ba chiar stabiliseră şi chiria minimă • ulterior, după consultări cu câţiva dintre furnizorii de echipamente medicale, au ajuns la concluzia că antena ar afecta buna funcţionare a unor aparate şi s-a renunţat la demers

 

Spre finele anului trecut, un operator de telefonie a trimis o solicitare către Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, în care-şi manifesta dorinţa de a monta o antenă pe clădire, pentru a îmbunătăţi semnalul în Brăila. Reprezentanţii unităţii sanitare, văzând o modalitate de a scoate profit din această acţiune, s-au întâlnit în şedinţa Consiliului de Administraţie şi au dezbătut acest subiect. Potrivit hotărârii nr. 36 din 8 noiembrie 2017, s-a avizat închirierea prin licitaţie a două loturi de 20 metri pătraţi fiecare, suprafaţă aflată pe terasa superioară a Pavilionului A al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, “pentru amplasarea de staţii de bază pentru servicii de telecomunicaţii electronice, pe o perioadă de 5 ani”. Tot atunci, a fost stabilit şi preţul minim de începere a licitaţiei, nu mai puţin de 500 euro/an pentru fiecare lot în parte, chirie ce trebuia achitată în lei, la cursul valutar afişat de BNR, în ziua în care se făcea plata. Hotărârea a fost adoptată în unanimitate, respectiv cu 5 voturi “pentru”, iar preşedinte de şedinţă a fost dr. Marian Căpăţînă. Ceilalţi membri ai Consiliului de Administraţie - la vremea respectivă - care au votat “pentru” au fost Florin Mircea (membru titular), Dumitrel Priceputu (membru titular), Nicoleta Denisa Andreescu (membru supleant) şi Steluţa Nicoleta Dan (membru titular), iar secretar de şedinţă a fost Mariana Pătârlăgeanu, potrivit documentului postat pe site-ul Spitalului Judeţean Brăila.

Numai că în cursul acestui an, Consiliul de Administraţie s-a întrunit iar şi a abrogat hotărârea de mai sus. Tot atunci, s-a ales şi un nou preşedinte de şedinţă, în persoana PSD-istului Florin Mircea, pentru o perioadă de 6 luni. Vrând să aflăm ce s-a întâmplat între timp de s-au răzgândit, l-am contactat pe noul preşedinte al CA al Spitalului Judeţean. Acesta ne-a explicat că, după ce a fost aprobată acea hotărâre în noiembrie 2017, s-au consultat cu unii furnizori de aparatură medicală, ajungând la concluzia că o astfel de antenă ar afecta unele echipamente din spital. “După ce am continuat demersurile, colegii de la spital au mai întrebat în stânga şi-n dreapta, şi au ajuns inclusiv la cei care au furnizat unul dintre aparatele de la ultimele etaje, iar dumnealor au recomandat ca în apropierea acelui aparat, nu ştiu să vă spun exact care, să nu fie montată o astfel de antenă, pentru că din cauza interferenţelor ar putea fi afectată calitatea operaţiunilor. Din această cauză am renunţat la acel demers. Nu era vorba că era necesară montarea unei astfel de antene, ci era o variantă de a obţine venituri suplimentare pentru spital”, ne-a declarat Florin Mircea.

Noua hotărâre pe acest subiect a fost adoptată tot în unanimitate, de următorii membri: Marian Căpăţînă (membru titular), Silviu Nisipeanu (membru supleant), Livia Popity (membru supleant), Steluţa Nicoleta Dan (membru titular) şi, bineînţeles, preşedintele de şedinţă, Florin Mircea.
Categorie articol: 

Comentarii