Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un om de afaceri iesean va deveni consulul onorific al Pakistanului in Romania

Pakistanul va deschide, in aceasta toamna, un consulat onorific in Romania, la Iasi, iar seful acestei misiuni diplomatice va fi omul de afaceri Maricel Popa, patronul grupului de firme Omega-Tehnoton, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Anuntul a fost facut, ieri, la Iasi, in conferinta de presa, de ambasadorul pakistanez Sanaullah. Acesta a precizat ca s-a oprit asupra Iasiului datorita pozitiei strategice a acetui oras, "o poarta intre Est si Vest".
La randul sau, viitorul consul onorific a tinut sa precizeze ca functia sa este una economic-administrativa, fara legatura cu politicul.
"Indiferent ce se intimpla pe plan politic, consulatul nu se inchide si nu se schimba consulul. Pentru mine nu a fost o surpriza aceasta numire, intrucit am legaturi de afaceri cu Pakistanul si alte tari din Asia de Sud-Est inca din 1992. Voi incerca sa conving si alti oameni de afaceri romani ca Pakistanul are o piata uriasa, care merita exploatata", a declarat Maricel Popa.
In prezent, volumul schimburilor comerciale intre Romania si Pakistan se ridica la 37,6 milioane de euro. Consulatul pakistanez de la Iasi este primul de acest fel, in timp ce Romania are deja deschise doua consulate onorifice in Pakistan. Maricel Popa are o avere esimata la 19-20 milioane de dolari si are afaceri in domeniul electronicelor, mobilier si constructii de drumuri.
Categorie articol: 

Comentarii