Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou volum de proza scurta semnat de Florin Burtea

Biblioteca Judeteana a gazduit, vineri seara, lansarea celui de-al treilea volum al lui Florin Burtea, "Inocenta". Cartea cuprinde proza scurta si "dezvaluie un autor care se desparte de un tip de proza politista pe care a cultivat-o pina acum. Schitele si povestirile din acest contex narativ ni-l arata a fi, ca scriitor, intr-o etapa de gratie a scrisului sau. Si anume: parasirea unor clisee specifice paraliteraturii de senzatie in favoarea ancorarii in trairile omului", scrie poetul Gheorghe Lupascu in prefata volumului.
Moderatorul evenimentului, Adelina Ioana, reprezentanta Bibliotecii Judetene, a spus ca s-a lansat un volum de proza minimalista care lasa la o parte profesia autorului si care se adreseaza tuturor. Scriitorul Constantin Gherghinoiu a explicat ca Florin Burtea are un mod degajat de a privi literatura, o anumita inocenta, iar prozele sale sint extrem de frumoase, scrise intr-un registru care tine cont de modul de a intelege literatura. Profesorul Harjoghe a apreciat la prozele lui Florin Burtea eleganta, pertinenta si verosimilul. "E un justitiar. Literatura sa e naiva, dar e sincera. Consider ca a reusit trecerea de la raportul de serviciu la altceva. Acest registru epic reprezinta un salt valoros si cred ca ar trebui sa incerce si altceva, de mai mari dimensiuni", a spus si profesorul Dumitru Anghel. Aprecieri asupra volumului lansat a mai facut si profesorul Gheorghe Calota. In finalul intilnirii, Florin Burtea a oferit autografe.
Cartea a fost tiparita la editura Centrului de Creatie. Sub semnatura lui Florin Burtea au mai vazut lumina tiparului volumele: "Un caz dificil" si "Promisiunea".
Categorie articol: 

Comentarii