Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou numar al Revistei de matematica "Trident"

In urma cu cateva zile, a aparut cel mai nou numar al revistei de matematica, "Trident", revista fondata in 1996 de catre profesorul Viorel Botea. Revista se adreseaza tuturor elevilor si profesorilor interesati de concursuri, olimpiade si rezultate foarte bune la matematica.
Numarul acesta a fost dedicat profesorului Mircea Ganga, presedintele concursului de matematica "Petru Morosan - Trident" inca din 2005, care a disparut brutal din vietile celor care iubesc matematica. O lovitura si pentru organizatorii concursului, pentru matematica din Romania, peste care s-a trecut cu lacrimi in ochi si s-a mers mai departe in memoria marelui profesor de matematica.
Asa a aparut si acest numar al revistei care ii este dedicat si care contine opt articole matematice despre: fractii cu simplificari frauduloase, inegalitati intre elementele unui triunghi, inegalitatea lui Burkell, utilizarea unor identitati combinatorice in rezolvarea unor identitati trigonometrice, probleme date la olimpiada judeteana cu rezolvari ingenioase, teorema de existenta a primitivelor unei functii continue, probleme de bacalaureat "cu probleme" si probleme din Gazeta matematica. Intr-un alt capitol s-au publicat subiecte date la Concursul "Petru Morosan - Trident" in 2007, si cele de la "Victor Valcovici" in 2008. Ultimul capitol a fost dedicat problemelor rezolvate si propuse.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii