Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou loc de petrecere a timpului liber, pentru tinerii braileni

La sfirsitul acestei saptamini, Consiliul Local al Tinerilor si Fundatia pentru Mileniul III au incheiat cursurile celei de a doua editii a Scolii de vara - Tineri lideri. Subiectele dezbatute au vizat domeniile administratiei publice locale, integrare europeana si tehnici de comunicare. De asemenea, cei 26 de tineri participanti au avut posibilitatea sa discute cu reprezentantii adminstratiei publice locale, primarul Cibu si viceprimarul Tilea, dar si cu reprezentantii altor organizatii similare din Europa.
Astfel, in ultima zi, tinerii au participat la Brasov la intilnirea cu reprezentantii Asociatiei studentilor francofoni din Franta si ai organizatiei Asociatia Tinerilor din Algeria. In urma discutiilor purtate cu aceste organizatii internationale s-au pus bazele unui mini-proiect de schimb de experienta intre tinerii din Romania, Franta si Algeria. De altfel, tineretul brailean s-a implicat direct si in transmiterea unui mesaj international de lupta impotriva SIDA, semnind totodata si un mesaj comun.
Potrivit presedintelui CLT, Dumitru Garbacea, scopul acestei scoli de vara a fost acela de a crea o echipa de tineri informati care sa participe activ la procesul de luare a deciziilor publice. Acest lucru s-a si concretizat prin intilnirea de lucru care a avut loc, recent, la cabinetul primarului Cibu. Din fericire pentru tineretul brailean, primarul Cibu a raspuns pozitiv solicitarilor membrilor organizatiei, si, in aproximativ doua saptamini, se va amenaja, pe linga discoteca "Holiday", si un loc in care tinerii sa-si poata petrece timpul liber. Totodata, s-a propus ca scoala de vara organizata de CLT si Fundatia pentru Mileniul III sa devina scoala nationala de vara apolitica, incepind cu 2007.
Toate activitatile s-au derulat cu sprijinul primarului Cibu si al viceprimarilor Vasioiu si Tilea, precum si al deputatului Mihai Tudose.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii