Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou incident grav la «Braicar»: uşa unui microbuz plin cu călători a căzut în timpul mersului

• incidentul s-a petrecut, vineri, în zona Pieţei Mari, pe traseul 13 • din fericire, nimeni nu a fost rănit • călătorii au fost preluaţi de un alt autobuz al societăţii, iar microbuzul defect s-a retras la garaj • directorul “Braicar” susţine că autovehiculul este vechi şi a fost introdus pe traseu dintr-o greşeală a unei secţii

 

Călătorii “Braicar”, din nou în pericol! Câteva persoane au fost la un pas să cadă dintr-un microbuz, după ce uşa s-a deschis în timpul mersului. Incidentul s-a petrecut, vineri, în jurul orei prânzului, în zona Pieţei Mari. Este vorba despre microbuzul cu numărul de înmatriculare BR-69-STC, ce efectua cursele pentru traseul 13 al operatorului “Braicar”.

Unul dintre martori ne-a sesizat cazul: “A căzut uşa microbuzului, pe traseul 13, la Piaţa Mare. Maşina era plină. Şoferul a spus că munceşte la «Braicar». A vorbit foarte urât la adresa călătorilor, pe un om mai în vârstă chiar l-a împins. A legat uşa cu o sârmă şi a plecat, lăsând călătorii jos. Am sunat la «Braicar», am explicat ce s-a întâmplat şi au spus că vor ajunge acolo. Am aşteptat 40 de minute, a venit alt “13”, iar călătorii au plecat. Nici urmă de cineva de la «Braicar»“, ne-a scris cititorul. Acesta a mai adăugat că nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Potrivit unor surse, uşa s-ar fi deschis din cauza supraaglomerării şi a vechimii mari a autovehiculului. De obicei, maşinile foarte vechi nu sunt scoase pe trasee, însă pentru că mai multe autobuze ar fi fost trase pe dreapta din cauza unor defecţiuni, s-ar fi apelat la această variantă.

Cornel Săndulescu, directorul operatorului de transport public în comun, ne-a confirmat incidentul, însă susţine că microbuzul nu trebuia să fie introdus pe traseu. “Acel microbuz nu trebuia să fie pe traseu. A fost introdus greşit de o secţie”, ne-a spus acesta. Întrebat dacă mai multe autobuze s-au defectat, Săndulescu a negat.

În urmă cu jumătate de an, uşile unui autobuz de pe traseul 4 al “Braicar” s-au deschis în timpul mersului, într-o curbă, iar un călător a căzut pe şosea. Omul s-a ridicat şi a mers mai departe, în timp ce şoferul autobuzului s-a prezentat la poliţie pentru a declara incidentul. După ce le-ar fi spus oamenilor legii că uşile s-au deschis din cauza unei defecţiuni tehnice, asupra bărbatului s-ar fi făcut presiuni de la conducerea societăţii să-şi schimbe declaraţia, însă fără rezultat. Şoferul era angajat pe perioadă determinată. După acest incident şi după ce a făcut afirmaţii în public despre starea tehnică deteriorată a unor autovehicule din parcul auto al societăţii, contractul de muncă nu i-a mai fost prelungit.

Însă n-a fost singurul autobuz cu uşile deschise în mers. Un alt incident de acest gen a fost suprins de un călător, tot în primăvara acestui an, pe traseul 35. Altădată, angajaţii s-au plâns de graficele prost întocmite, neţinându-se cont de valorile de trafic actuale şi de numărul de călători.

 
Categorie articol: 

Comentarii