Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou examen pentru profesori

* săptămâna aceasta are loc proba scrisă la Definitivat * aproximativ 120 de cadre didactice brăilene sunt așteptate la testare

 

Săptămâna aceasta are loc examenul național de definitivare în învățământ, proba scrisă fiind programată miercuri, 18 iulie. Nu mai puțin de 119 dascăli sunt așteptați la testarea ce va avea loc la Colegiul Național “N. Bălcescu”, așa cum ne-a transmis conducerea Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila. Accesul candidaților în centrul de examen la proba scrisă se face în intervalul 8:00 - 8:45 pe baza actului de identitate valabil, iar proba va începe la ora 10.00, durata de redactare a lucrării fiind de patru ore.

Potrivit metodologiei în vigoare, susținerea examenului este precedată de o etapă eliminatorie care constă în două inspecții de specialitate la clasă și din evaluarea portofoliului profesional personal. Media aritmetică a notelor finale la inspecții și portofoliu trebuie să fie minimum 8 (opt), dar nu mai puțin de 7 la fiecare dintre probele respective (nota celor două inspecții la clasa, nota obținută la portofoliul profesional și nota obținută la proba scrisă).

Testarea de miercuri va avea două subiecte: un subiect este centrat pe specialitatea candidatului (cu o pondere de 60%) și un subiect pe metodica predării specialității (cu o pondere de 30%), 10% din punctaj fiind acordat din oficiu.

 

Interzis! Fără telefoane mobile în sala de examen

 

Conform regulilor de organizare, profesorii și asistenții supraveghetori nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul sau telefoane mobile. În caz contrat, candidații sunt eliminați din examen.

În cazul în care un candidat se retrage din proprie inițiativă în timpul testării, acesta poate solicita anularea lucrării, pe bază unei declarații, predă lucrarea și foaia cu subiecte și părăsește sală după cel puțin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. Lucrarea scrisă nu este evaluată, iar în statistici candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale.
 
Categorie articol: 

Comentarii