Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou eurogol marca Bănel Nicoliţă

* fostul internaţional a jucat pe postul de fundaş central şi pe lângă acest gol a mai pasat de două ori decisiv * echipa sa, CS Făurei, a câştigat cu 6-0 partida cu satelitul Daciei Unirea

 

CS Făurei a câştigat la scor, 6-0, disputa cu satelitul Daciei Unirea, iar cel mai bun jucător de pe teren a fost Bănel Nicoliţă. Cu toate că a jucat pe postul de fundaş central, fostul internaţional a participat la aproape toate fazele ofensive ale formaţiei sale, a marcat un eurogol şi a dat două pase ge gol. Cu toate că a plouat pe toată durata jocului, prima repriză a fost una spectaculoasă şi a depăşit cu mult valoarea acestui eşalon. ~n minutul 7, Bănel Nicoliţă s-a distrat cu flancul dreapta al apărării oaspeţilor, a centrat în faţa porţii, iar Daniel Percă a făcut inutilă intervenţia portarului Mitrea şi a deschis scorul. Stelian Nicoliţă în două rânduri şi Omer Vlad au trecut apoi pe lângă majorarea scorului, iar în minutul 29 Bănel Nicoliţă a şutat înşelător de la marginea careului şi Mitrea a prins mingea în doi timpi din faţa lui Pungă. Dacia Unirea a făcut un joc de aşteptare şi putea egala în minutul 31, însă portarul gazdelor a fost la post şi a reţinut mingea şutată de Marin Iordache. Stelian Nicoliţă a ratat în minutul 45 ultima ocazie a gazdelor. Repriza a doua s-a jucat într-un singur sens, spre poarta lui Mitrea, iar CS Făurei a înscris de cinci ori însă a ratat cel puţin tot atâtea ocazii rarisime de gol. La cinci minute de la reluare, după o acţiune personală, Pungă a marcat pentru 2-0. Gazdele au rămas în jumătatea adversă de teren iar în minutul 56, după o pasă de la fratele său, Stelian, Bănel Nicoliţă a şutat de la 20 de metri în vinclul porţii lui Mitrea, mingea a lovit transversala şi a poposit în plasă. Era deja 3-0 pentru CS Făurei. Reuşita a patra a gazdelor a fost tot o bijuterie de gol, iar autorul lui a fost Stelian Nicoliţă. Lansat de Bănel la marginea careului advers, Stelian Nicoliţă l-a driblat pe Mitrea ieşit în întâmpinare şi a şutat cu piciorul stâng în vinclul colţului lung. După un un doi cu Omer, Vlad Pungă a marcat pentru 5-0, iar ultimul gol al partidei a fost semnat de Bardaş. Ocazii mari au mai irosit Stelian Nicoliţă, Omer, Vlad şi Bardaş. ~n urma acestei victorii CS Făurei a acumulat 25 de puncte, cu nouă mai mult decât a doua clasată, însă în etapa următoare echipa manageriată de Bănel Nicoliţă va sta.

 

Surpriză la {uţeşti

 

După o serie de opt etape în care nu a cunoscut gustul eşecului, Voinţa {uţeşti a făcut primul pas greşit din acest campionat, a pierdut cu 1-0 pe teren propriu în faţa unei formaţii de mijlocul clasamentului, Viitorul Ianca. Oaspeţii au reuşit să marcheze în minutul 2 prin Răzvan Iacob şi şi-au păstrat acest avantaj fragil până la finalul partidei, deşi din minutul 35 au evoluat cu un jucător mai puţin pe teren. Victoria Traian a fost echipa care şi-a creat mai multe ocazii în partida de la Viitorul ~nsurăţei, însă elevii lui Viorel Ciucaşu nu s-a ales decât cu un singur punct din această deplasare. Victoria Cazasu, pentru care Oaie şi Banciu au realizat câte o “dublă”, s-a impus cu 5-0 în partida de pe teren propriu cu Voinţa Vişani. Meciul de la Tichileşti s-a încheiat nedecis, 3-3, toate golurile fiind marcate în repriza a doua.

După nouă etape, podiumul se prezintă astfel: 1 CS Făurei 25 puncte, 2 Voinţa {uţeşti 16 puncte (golaveraj: 26-9), 3 Victoria Traian 16 puncte (22-8).

 

Rezultatele şi marcatorii etapei a 9-a:

Dunărea Tichileşti - Gloria Movila Miresii 3-3 (0-0)

Novac (min. 51, 63, 73) / {tergărel (min. 60), Spiţă (min. 84), Dumitrana (min. 89)

CS Făurei - Dacia Unirea 2 Brăila 6-0 (1-0)

Percă (min. 7), Pungă (min. 50, 61), B. Nicoliţă (min. 56), S. Nicoliţă (min. 58), Bardaş (min. 79)

Voinţa {uţeşti - Viitorul Ianca 0-1 (0-1)

Iacob (min. 2)

Victoria Cazasu - Voinţa Vişani 5-0 (3-0)

Oaie (min. 15, 22), Banciu (min. 41, 55), Coadă (min. 61)

Viitorul ~nsurăţei - Victoria Traian 0-0

 
Categorie articol: 

Comentarii