Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou derby al judeţului Brăila în Liga a III-a: CS Făurei - Viitorul Ianca

• partida contând pentru etapa 9-a va avea loc sâmbătă, la Făurei, de la ora 15.00 • Dacia Unirea joacă, tot sâmbătă, la Axiopolis Sport Cernavodă

 

Sâmbătă, în etapa a 9-a a Ligii a III-a, în Seria a II-a, se dispută un interesant derby între două dintre formaţiile din judeţul Brăila angrenate în această competiţie, CS Făurei şi Viitorul Ianca. Între cele două formaţii există o mare rivalitate sportivă încă de pe vremea în care activau în Liga a IV-a.

CS Făurei s-a luptat cu Viitorul Ianca pentru promovarea în Liga a III-a, iar câştig de cauză a avut trupa manageriată de Bănel Nicoliţă. După doar un sezon, în acest eşalon a ajuns şi Viitorul Ianca.

Iar prima confruntare dintre cele două mari rivale în Liga a III-a va avea loc sâmbătă, la Făurei.

Înaintea partidei directe, echipa manageriată de fostul internaţional stelist se află pe locul al 14-lea, în zona retrogradării, în timp ce Viitorul Ianca ocupă poziţia a 6-a în clasamentul Seriei a II-a.

Ţinând cont de atmosfera care era la meciurile în care aceste formaţii se aflau în Liga a IV-a, şi acum se anunţă o partidă “incendiară”, între două echipe care au în componenţă jucători cu o mare experienţă competiţională. Bănel Nicoliţă este fotbalistul cu cea mai bogată carte de vizită. La CS Făurei mai evoluează Andrei Puşcaşu, Stelian Nicoliţă, Gabriel Niţă, foşti colegi de echipă la Dacia Unirea, iar la Viitorul Ianca printre titulari se regăsesc Cosmin Necoară, Cătălin Stănciulescu, Victor Olenic, Marius Dima, Emanuel Ndigwe, jucători care de asemenea au evoluat la Dacia Unirea în Liga a II-a, Marius Coman, Gabriel Preda sau Daniel Cazan, jucători care au bifat multe partide în Liga a III-a.

Tot sâmbătă, Dacia Unirea, locul al 12-lea, va evolua în deplasare la Axiopolis Sport Cernavodă, formaţie aflată pe poziţia a 15-a. Un meci între două formaţii care se zbat cu ardoare să se menţină în acest eşalon fotbalistic.

Ţinând cont de creşterea de omogenitate a echipei în ultima vreme, Dacia Unirea porneşte cu prima şansă la victorie în această partidă.

 

Etapa a 9-a programează meciurile:

Înainte Modelu - Recolta Gheorghe Doja

Mostiştea Ulmu - CS Tunari

Poseidon Limanu-2 Mai - FCSB 2         

Popeşti-Leordeni - Metalul Buzău

CS Făurei - Viitorul Ianca

Axiopolis Sport Cernavodă - Dacia Unirea Brăila

Unirea Slobozia - CS Medgidia

CS Afumaţi - Agricola Borcea
Categorie articol: 

Comentarii