Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs in Pakistan

Un nou seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs, miercuri, in Pakistan, la ora locala 17.32 (13.32, ora Romaniei), la circa 60 de kilometri de orasul Quetta, a anuntat Institutul geofizic american (USGS), dupa ce un prim cutremur a provocat in cursul diminetii moartea a 170 de persoane, transmite AFP.
Epicentrul seismului este situat la 58 kilometri nord-est de Quetta si la 205 kilometri de orasul afgan Kandahar, a precizat USGS.
Serviciile de seismologie pakistaneze au masurat magnitudinea replicii la 6,4 grade pe scara Richter. Cutremurul a provocat din nou panica pe strazile din Quetta, capitala provinciei Balucistan, unde, la fel ca in cursul diminetii, locuitorii au iesit pe strazi. Circa 12 replici au fost inregistrate dupa primul seism.
Numerosi soferi au oprit masinile in mijlocul strazilor, provocind ambuteiaje.
Un prim cutremur, cu magnitudinea de 6,4 grade, a avut loc miercuri dimineata in sud-vestul Pakistanului, provocind moartea a 170 de persoane si ranirea altor 400.
Epicentrul primului seism a fost localizat la circa 70 de kilometri nord-est de Quetta si la aproximativ 185 de kilometri sud-est de orasul afgan Kandahar. Cutremurul a avut loc la ora locala 5.10 (01.10, ora Romaniei), la o adincime de 10 kilometri, conform Institutului de geofizica american, care a estimat magnitudinea la 6,2.
Primele ajutoare acordate de armata au ajuns in cursul zilei in zona sinistrata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii