Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou candidat al dreptei «unite»

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat luni, că ea este pregătită să-şi asume candidatura din partea PMP la Preşedinţie.
Anterior, Cristian Diaconescu anunţase că va candida ca independent la Preşedinţie şi că pleacă din PMP. Elena Udrea a făcut o declaraţie la sediul PMP în care a spus că regretă decizia lui Diaconescu, mai ales înaintea şedinţei de marţi a Colegiului Director, care va decide candidatul partidului.
"Sunt pregătită să-mi asum candidatura la Preşedinţie", a anunţat în acest context Udrea, susţinând că ea este candidatul care îl poate învinge pe Victor Ponta în competiţia pentru Cotroceni.
Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu "va spune el însuşi ce candidat va susţine în această campanie electorală", arătând că PMP îşi doreşte să aibă electoratul şefului statului.
"Preşedintele va spune el însuşi, sunt convinsă, ce candidat va susţine în această campanie electorală", a arătat Udrea, menţionând că ea speră să obţină această susţinere.
Întrebată dacă a discutat cu Traian Băsescu în ultimele zile, Elena Udrea a spus că, după ce PMP se întruneşte marţi în Colegiul Naţional, va discuta şi cu preşedintele.

Consultare şi cu Traian Băsescu

"A rămas că partidul se întruneşte mâine (azi-nr) în forul statutar şi purtăm discuţiile legate de nemulţumirile colegilor din teritoriu, de modul în care va evalua campania la prezidenţiale. Luăm o decizie privind candidatul, votăm, aşa cum prevede statutul, şi pe urmă discutăm şi cu preşedintele, pentru că cei de la Mişcarea Populară suntem şi cei care ne dorim să avem electoratul lui Traian Băsescu. Deci este firesc să ne consultăm cu preşedintele", a menţionat Elena Udrea.
În legătură cu criticile care i-au fost aduse de Cristian Diaconescu, Elena Udrea a arătat că ea l-a propus pe Cristian Diaconescu candidat PMP la prezidenţiale şi că a crezut că e cea mai bună soluţie "la momentul iunie 2014", însă aproape toate partidele şi-au schimbat candidaţii pentru prezidenţiale în funcţie de contracandidaţi şi de evoluţiile pe scena politică.

Diaconescu pleacă din PMP

Cristian Diaconescu şi-a anunţat, luni, candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale, precizând că, în această postură, nu va mai fi membru PMP, dar că va rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară. Diaconescu a amintit că, în urmă cu zece zile, câţiva colegi din PMP au iniţiat un proces public pentru schimbarea candidatului partidului la Preşedinţie.
El a spus că nu a fost informat de aceste preocupări ale unor colegi de partid şi că a aflat acest lucru din presă.
"M-a deranjat minciuna, dar voi rămâne consecvent, nu voi intra în polemici", a mai spus Diaconescu.
El a precizat că este normal ca un partid să ia propriile decizii, dar că trebuie "să suporte şi consecinţele".
Cristian Diaconescu a mai declarat că nu vrea să aştepte decizia care se prefigurează a fi luată marţi de PMP.
"Îmi anunţ candidatura de independent la Preşedinţia României. (...) Nu voi mai fi membru PMP", a anunţat Cristian Diaconescu. El a spus însă că rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii