Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou cadou pentru bugetari! 5 zile libere de Sfânta Maria

• angajaţii de la stat se vor bucura de o nouă minivacanţă, în perioada 15-19 august

 

Guvernul pare să fi făcut o “tradiţie” din a le oferi bugetarilor o minivacanţă de fiecare dată când o sărbătoare naţională se nimereşte în timpul săptămânii. Aşa se va întâmpla şi pe 15 August, de Sfânta Maria, când angajaţii de la stat vor avea 3 zile libere: miercuri - 15 august, joi - 16 august şi vineri - 17 august. Cumulat cu cele două zile de weekend, 18 şi 19 august, rezultă o minivacanţă de 5 zile, timp suficient pentru ca bugetarii să îşi organizeze plecări la mare sau la munte.

“Printr-o hotărâre, Guvernul a decis ca zilele de 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare în sistemul public. După cum ştiţi, ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, se sărbătoreşte anul acesta într-o zi de miercuri, aşadar următoarele două zile, joi şi vineri, vor fi libere. Excepţie fac locurile de muncă unde activitatea nu poate fi întreruptă, magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicaţi în soluţionarea proceselor cu termene în zilele respective, 16 şi 17 august”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, potrivit Mediafax.

Cele două zile nelucrătoare vor fi recuperate fie pe 25 august şi pe 1 septembrie, adică în cele două zile de sâmbătă care urmează după minivacanţă, în regim de program normal, fie prin prelungirea programului de lucru până pe 7 septembrie, potrivit planificărilor.

Reamintim că anul acesta bugetarii au avut parte de minivacanţe de Paşte, de 1 Mai, precum şi de 1 Iunie şi Rusalii. Până la finalul lui 2018, românii vor mai avea liber pe 30 noiembrie - Sfântul Andrei, 1 decembrie - Ziua Naţională a României, 25 decembrie şi 26 decemrbrie - Crăciunul.
Categorie articol: 

Comentarii