Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un muncitor român a murit în Austria din cauza gripei porcine, potrivit presei austriece

Românul lucra din martie la o firmă de construcţii, potrivit portalului austriac. Muncitorul a anunţat miercurea trecută că se simte rău şi că nu se poate prezenta la serviciu, iar joi s-a internat apoi la spitalul "Kardinal Schwarzenberg" din Schwarzach, lângă Salzburg. Două zile mai târziu, sâmbătă, românul a murit.

Ca urmare a analizelor de laborator, ale căror rezultate au fost disponibile abia marţi, medicii au descoperit că românul era infectat cu virusul AH1N1.

Christoph König, reprzentantul autorităţilor medicale al landului Salzburg, a declarat că acest caz de îmbolnăvire a românului a fost cu totul neobişnuit. "Infecţia a evoluat foarte rapid şi a dus la creşterea vâscozităţii sângelui. Unele vase de sânge au fost astfel blocate, ceea ce a dus la dificultăţi respiratorii. Mai întâi i-au cedat plămânii, iar apoi inima", a explicat oficialul.

Românul este cel de-al doilea pacient care decedează din cauza gripei porcine în Austria. La 2 noiembrie a murit un copil de 11 ani, la Innsbruck. În Salzburg mai sunt în prezent alte două cazuri în stare critică, doi bărbaţi de 58, respectiv 41 de ani.

Rezultatele pozitive legate de infectarea cu AH1N1 a românului decedat vor fi supuse încă unui test de laborator pentru un rezultat cât mai sigur.

Reprezentanţii Ambasadei României în Austria au declarat pentru NewsIn că deocamdată nu poate fi confirmat în mod oficial că pacientul decedat avea cetăţenie română.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii