Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un mort, in urma unei noi explozii la o uzina chimicã din China

O noua explozie a avut loc, joi, intr-o uzina chimica din China, provocind moartea unei persoane si determinind evacuarea temporara a altor citeva mii de oameni, a anuntat presa locala in editia de vineri, relateaza de AFP.
Explozia a avut loc, joi, la uzina din Yingte, in apropiere de Chongqing, regiune situata in sud-vestul tarii, potrivit informatiilor oficiale.
O angajata a uzinei si-a pierdut viata, iar alti trei salariati au fost raniti, doi aflindu-se in stare critica, in urma arsurilor grave si a intoxicatiei cu benzen.
Alte sapte persoane au fost spitalizate in urma intoxicatiilor suferite, printre acestea numarindu-se si sase elevi ai unei scoli primare situate din apropierea uzinei, a precizat agentia China Noua.
Locuitorilor evacuati li s-a permis sa revina in locuintele lor, dar responsabilii locali pe probleme de mediu au continuat, vineri, sa testeze calitatea aerului si a apei riului, al carei consum este interzis.
Conform declaratiilor jurnalistilor, poluarea era tinuta sub control, vineri, iar situatia parea sa revina la normal, in zona unde este situata uzina. Aceasta nu detinea, insa, licenta de productie, potrivit publicatiei China Business News.
Autoritatile locale au refuzat, vineri, sa faca orice comentariu.
Explozia s-a produs la doar 11 zile dupa deflagratia de la Jilin, din nord-estul Chinei, care a provocat poluarea grava cu benzen a fluviului Songhua si intreruperea alimentarii cu apa in orasul Harbin, populat de circa patru milioane de locuitori.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii