Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un mort şi 16 răniţi la Tel Aviv, de "Ziua Catastrofei"

Duminică a fost "Ziua Catastrofei" (Nakba) pentru palestinieni, o zi de doliu în care aceştia marchează crearea statului israelian, în 1948, când peste 700.000 de arabi au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în timpul luptelor.
Incidentul de duminică escaladează tensiunile dintre israelieni şi palestinieni, care oricum se intensificaseră pe măsură ce se apropia această zi comemorativă. Israelienii sporiseră măsurile de securitate pe străzi, ambele părţi aşteptându-se la izbucnirea unor violenţe.
În prezent, poliţia israeliană îl interoghează pe şoferul camionului, un arab în vârstă de 20 de ani din satul Kfar Qassem, situat la circa 20 de kilometri est de Tel Aviv.
Pe de altă parte, ciocniri între palestinienii şi forţele de securitate israeliene au avut loc duminică în apropiere de punctul de trecere Erez, care leagă Israelul de Fâşia Gaza. O persoană a fost ucisă şi peste 20 au fost rănite după ce soldaţii israelieni au deschis focul în timpul protestului violent ce marca Nabka.
Cu o zi înainte, o procesiune funerară în Ierusalimul de Est pentru un adolescent palestinian care a murit din cauza unei plăgi împuşcate s-a transformat într-o manifestaţie violentă, participanţii încăierându-se cu poliţia israeliană.
Categorie articol: 

Comentarii