Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un minisubmarin rus, avariat in timpul unei expeditii in Lacul Baikal

Unul dintre minisubmarinele folosite pentru o expeditie care se desfasoara in Lacul Baikal din Siberia a suferit pagube minore in timp ce era coborit miercuri de pe o barja, a anuntat un membru al expeditiei, relateaza RIA Novosti, in pagina electronica.
Accidentul a avut loc in timp ce submarinul Mir-2, care, impreuna cu Mir-1, au fost lansate in apele celui mai adind lac din lume, in apropiere de insula Olhon, in jurul orei locale 12.00 (06.00 ora Romaniei), a precizat Evgheni Cerniaiev.
"Din cauza unei rafale de vint, cu viteza de 15 metri pe secunda, Mir-2 s-a lovit de barja, propulsorul acestuia fiind avariat", a adaugat el.
Mir-1 si Mir-2 au coborit, marti, pina la unul din cele mai adinci puncte a ceea ce localnicii numesc "Marea sacra", care adaposteste sute de specii unice de fauna si flora.
Expeditia este condusa de Artur Cilingarov, un parlamentar rus care a condus o scufundare simbolica la Polul Nord in luna august din 2007, in timpul careia un steag rus a fost fixat pe fundul oceanului.
Expeditia se va desfasura pe o perioada de doi ani, timp in care oamenii de stiinta vor efectua circa 160 de scufundari in diferite zone ale lacului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii