Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un militar roman a fost ucis in Irak, iar alti cinci au fost raniti

Un militar roman a fost ucis, vineri dimineata, in Irak, in prezent fiind in curs de desfasurare procedurile standard de anuntare a familiei acestuia.
Purtatorul de cuvint al MAp Andreea Dumitru a declarat, pentru MEDIAFAX, ca militarul se afla intr-un TAB care a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
Alti cinci militari au fost raniti.
Andreea Dumitru a precizat ca incidentul a avut loc in sudul Irakului.
Ministrul Apararii Teodor Melescanu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca incidentul soldat cu moartea unui militar roman si cu ranirea altor cinci s-a produs linga Talil, in sud-estul Irakului, si ca militarul si-a pierdut viata in urma exploziei munitiei de la bordul transportorului in care se afla.
Ministrul a explicat ca militarii se aflau la bordul unui transportor blindat, care a trecut peste un dispozitiv exploziv, in timpul unei misiuni de patrulare.
Dupa explozie, a inceput evacuarea militarilor aflati la bordul vehiculului. Cinci dintre ei au iesit, insa cind si cel de-al saselea urma sa fie evacuat, a explodat munitia de la bordul transportorului, a spus ministrul.

Un alt tribut in lupta antiterorista

Premierul Calin Popescu Tariceanu considera ca decesul unui militar roman in Irak este un alt tribut platit de Romania in lupta impotriva terorismului.
“Este un moment trist pentru Romania, care aduce un alt tribut in lupta contra terorismului", considera primul-ministru.
Tariceanu a cerut ministrului Apararii, Teodor Melescanu, sa il tina la curent cu evolutia starii celorlalti cinci militari raniti in aceeasi explozie.
Categorie articol: 

Comentarii