Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un milion de euro pentru tinerii fermieri brăileni

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a anunţat că la închiderea sesiunii din luna trecută a Măsurii 112 "Instalarea tinerilor fermieri" a primit la nivel naţional peste 1.200 de proiecte cu o valoare totală de aproximativ 25 milioane de euro. Datele centralizate la Oficiul Judeţean Brăila a agenţiei arată că în sesiunea abia încheiată au fost înregistrate 57 de proiecte cu o valoare totală de 1,34 milioane de euro, dintre care au fost declarate conforme în urma evaluării doar 44 de proiecte, cu o valoare de 1,05 milioane euro.

Sesiunea de primire a proiectelor a fost deschisă în perioada 1 - 29 iulie 2011, iar următoarea este programată pentru perioada luna noiembrie 2011.

Măsura are ca scop creşterea numărului de tineri agricultori care încep pentru prima oară o activitate agricolă ca şefi de exploataţii şi încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investiţii. Pentru instalarea tinerilor fermieri sunt disponibile fonduri nerambursabile ce pot fi accesate până in 2013, însă dat fiind interesul crescut pentru acest sprijin financiar este posibil ca fondurile să se epuizeze înainte de 2013. Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri se acordă în tranşe şi porneşte de la 10.000 euro pentru o exploataţie agricolă, iar în funcţie de dimnesiunea firmei poate ajunge la maxim 25.000 euro. Beneficiarii vor fi obligaţi să restituie întreaga sumă primită dacă îşi încetează activitatea agricolă mai devreme de trei ani de la data depunerii solicitării de plată pentru cea de a doua tranşă.
Categorie articol: 

Comentarii