Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un milion de calculatoare, utilizate pentru lansarea atacurilor informatice din Estonia

Estonia a anuntat ca cel putin un milion de calculatoare au fost utilizate pentru lansarea unei serii fara precedent de atacuri informatice asupra statului baltic, in ultimele saptamini, adaugind ca pagubele produse se ridica la zeci de milioane de euro, scrie The Guardian, in editia electronica.
Oficialii de la Tallinn au evitat sa acuze in mod direct Kremlinul, in pofida unor acuzatii explicite potrivit carora Rusia s-ar fi aflat in spatele acestei ofensive.
In contextul in care Rusia si Estonia sint implicate in cea mai grava disputa de dupa destramarea Uniunii Sovietice, retelele informatice din tara au fost tinta a numeroase atacuri, care au blocat site-urile ministerelor, partidelor politice, institutiilor de presa, bancilor si altor companii private.
Potrivit ministrului eston al Apararii, Jaak Aaviksoo, o parte din atacatori au fost identificati a fi utilizat adrese ale unor furnizori de Internet din institutiile de stat rusesti. "Acestea nu sint dovezi suficiente ale unui rol guvernamental (rus)", a declarat el.
Oficialii rusi au negat orice responsabilitate a statului, sugerind ca estonii ar trebui sa sprijine cu dovezi aceste acuzatii, argumentind ca hackerii ar fi putut falsifica adresele furnizorilor de Internet de origine rusa.
Aceasta problema va fi abordata in cadrul summitului UE-Rusia, care se va desfasura la Samara.




Categorie articol: 

Comentarii