Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un meci nerecomandat cardiacilor

Asa cum era de asteptat, gazdele au avut un inceput bun, Moise a obtinut o aruncare de la 7 m si Patru a marcat pentru 1-0. Bucurie de scurta durata pentru brailence deoarece golgetera campionatului Daniela Crap nu a iertat-o pe Goldic din acelasi procedeu. HC Dunarea preia avantajul dupa o noua reusita a experimentatei Patru si apoi jocul capata aspecte dramatice. Goldic apara o minge aruncata de Crap, dar ratam atacul. Recuperam mingea in fata propriului semicerc, insa din nou ratam sansa desprinderii prin Moise si, cum ocaziile se razbuna, Crap restabileste egalitatea in min. 7: 2-2. Luca si Craciun o pun la incercare pe Tolnai, insa portarul Zalaului se opune de fiecare data cu succes. Totusi, nu poate evita golul pe care si l-a dorit cu foarte multa ardoare Patru si pentru prima data HC Dunarea se desprinde la doua goluri, min. 11; 4-2.
Gazdele se precipita in atac, apararea este prinsa de doua ori pe picior gresit si scorul redevine egal.
Meciul continua in aceeasi nota de echilibru si totusi brailencele mai reusesc in doua rinduri sa se desprinda la doua goluri, 10-8 in minutul 24 si 12-10 patru minute mai tirziu, dar de fiecare data este egalata, la ambele reveniri ale oaspetelor principalele realizatoare fiind Crap si Holhos.
Dupa ce Holhos egaleaza la 12 oaspetele primesc o minge cadou, Crap marcheaza, iar HC Zalau pleaca la cabine cu un avantaj minim.

Gazdele au sprintat spre victorie in ultimele sapte minute

Repriza a doua - ca de fapt intreaga partida - a fost una nerecomandata cardiacilor.
Simona Aldea marcheaza pentru 13-13 dar, din cauza ratarilor, pe undeva si a unei lipse totale de sansa, HC Dunarea nu poate sa gaseasca prea repede calea spre gol.
Jocul se muta cu o mare rapiditate de la un semicerc la altul si se consemneaza nu mai putin de sase egalitati, ultima dintre ele la 19-19 in minutul 53. Din acest moment HC Dunarea joaca fara greseala, Gabriela Vasile apara o minge grea si da o pasa de gol pentru Moise si gazdele reusesc sa se desprinda la trei goluri, 23-20 in minutul 57.
In disperare de cauza, HC Zalau arunca in lupta doi pivoti si cei mai inalti interi, insa apararea gazdelor este o reduta greu de cucerit. Holhos reduce la doua diferenta de goluri, dar imediat in faza urmatoare Sanda Asandei reface decalajul, mai mult Elena Moise marcheaza pentru 25-21. In picioare, spectatorii cer inca un gol, Liliana Craciun scapa pe contraatac, se grabeste si trimite usor spre Tolnai, dar si ratarile fac parte din joc si citeodata fac deliciul spectacolului handbalistic.
Joi, elevele profesoarei Alexandrina Soare nu si-au iertat spectatorii, oferindu-le doza de suspans, dar si o victorie foarte pretioasa care mentine HC Dunarea pe locul al noualea in clasament.
Pentru HC Dunarea au marcat Elena Moise 9, Marinela Patru 9, Liliana Craciun 2, Irina Tomuleanu 2, Sanda Asandei, Irina Radovici, Simona Aldea, iar pentru HC Zalau Daniela Crap 6, Veronica Holhos 5, Irina Cirstoaica 3, Mihaela Ivan 3, Raluca Ivan 2, Ramona Czeczi 2.

Declaratii dupa meci:
Alexandrina Soare (HC Dunarea): "Stiam ca va fi cel mai dificil meci al nostru din acest tur pe teren propriu, dar acum pot spune ca noi ni l-am facut greu din cauza ratarilor. Am irosit peste 20 de situatii de unu la unu cu portarul advers, dar totul este bine cind se termina cu bine. Am cistigat punctele si le felicit pe jucatoare pentru acest succes. S-a acumulat o usoara oboseala, de aceea le voi da o saptamina de vacanta dupa care vom relua pregatirile in vederea ultimelor trei etape ale turului".
Ion Gherhard (HC Zalau): "In conditiile unui arbitraj de exceptie am inceput bine meciul, dar oboseala acumulata in cele doua partide din cadrul cupei EHF si-a spus pina la urma cuvintul. Avem o echipa tinara care, spun eu, daca se va mentine in aceeasi componenta, peste doi-trei ani se va bate la titlu. In Sala Polivalenta din Braila a cistigat meritat echipa care a crezut mai mult in sansa ei".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii