Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un liberal singur-singurel!

* ciudat, dar în cazul lui Cătălin Boboc putem vorbi deja de prezenţa intempestivă a unei "karme" politice, a unui specific lin şi neabătut, rupte parcă dintre coperţile unui almanah "Urzica" * ca şi în cazul alegerilor din februarie 2009 pentru organizaţia municipală a partidului, Boboc a luptat şi de această dată singur împotriva nimănui * un eveniment neaşteptat al acestei săptămâni politice l-a reprezentat poziţia fermă pe care a avut-o Gheorghe Bunea Stancu faţă de toată devălmăşia cu aer mafiotic din jurul dosarului "Concordia"

Două evenimente notabile au ţinut capul de afiş al acestei săptămâni politice. Primul: alegerile din PNL Brăila. Al doilea: interpretarea incisivă a dosarului "Concordia" de către preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

Duminică, liberalii brăileni şi-au ales preşedintele şi noua componenţă a Biroului Politic Teritorial. După o conferinţă întinsă pe durata a aproximativ 5 ore şi desfăşurată în ambianţa decorului de factură comunistă a sălii de festivităţi din Casa Tineretului, Cătălin Boboc a fost ales preşedinte al filialei judeţene a liberalilor brăileni, cu 446 de voturi pentru şi 48 împotrivă. Ciudat, dar în cazul lui Cătălin Boboc putem vorbi deja de prezenţa intempestivă a unei "karme" politice, a unui specific lin şi neabătut, rupte parcă dintre coperţile unui almanah "Urzica". Semnalmentul primordial al acestei "karme": implacabila repetitivitate. Mai precis, ca şi în cazul alegerilor din februarie 2009 pentru organizaţia municipală a partidului, când Cătălin Boboc a fost singurul candidat postat în bloc-startul cursei pentru şefia organizaţiei şi, inevitabil, singurul câştigător, şi de această dată soarta i-a rezervat lui Cătălin Boboc un deznodământ ameţitor: "Prezentarea candidaţilor pentru funcţia de preşedinte al filialei teritoriale a PNL Brăila (în ordine alfabetică): 1. Cătălin Boboc", scria în lista candidaturilor. În rest, spaţiu alb. De consemnat este şi mesajul Biroului Politic Central al PNL, transmis celor 600 de delegaţi prezenţi la conferinţă prin gura mistuită de patimi revoluţionare a vicepreşedintelui liberalilor, Varujan Vosganian. Discursul lui Vosganian, compus minuţios după regulile de bază ale populismului mioritic, a şocat prin virulenţa lui sămănătorist-păşunistă, adică anti-liberală, categoria vizată fiind tocmai cea care contravine oricărei raţiuni politice liberale, şi anume ţăranii. "Cum să acuzi ţăranii că sunt evazionişti? Cum să faci aşa ceva? Eu îi recomand preşedintelui ca, după ce termină de citit «Levantul» lui Mircea Cărtărescu, să citească şi «Ion» al lui Liviu Rebreanu. Câţi ţărani se uită în zare, fără nicio speranţă, doar-doar s-o opri cineva să le cumpere vinul, care şi aşa îl dau pe nimica? Pe aceşti oameni îi acuzi de evaziune fiscală? Să ne războim cu propriii ţărani?", a glosat patetic Varujan Vosganian.

15retro2Stancu ar fi tăiat în carne vie

Al doilea eveniment, total neaşteptat !, l-a reprezentat poziţia fermă pe care a avut-o Gheorghe Bunea Stancu faţă de toată devălmăşia cu aer mafiotic din jurul celebrei retrocedări de 235 mp din platoul fructe-legume al "Pieţei Concordia". În acest sens, vom reproduce două declaraţii edificatoare atât pentru dulcea şi absurda apatie în care pare să se complacă primarul Aurel Simionescu în ceea ce priveşte dosarul "Concordia" (mai ales în contextul în care a ajuns şi sub urmărire penală), cât şi pentru maeştrii-păpuşari aflaţi în spatele acestei afaceri: 1. "Eu vă spun cinstit: nu aş putea să lucrez cu oameni care mă duc în situaţia în care e primarul azi. Să se înceapă urmărirea penală împotriva primarului... Asta e o palmă grea dată administraţiei! (...) Primarul ar fi trebuit de prima dată să ia nişte măsuri administrative. Să îi cheme în comisia de disciplină, să îi sancţioneze la bani, ca să simtă. Şi la mine au greşit la Blasova. L-am ars pe ăla care a greşit de nu s-a văzut! L-am ars cu bani, ca să ţină minte altă dată, dacă se mai prezintă nepregătit"; 2. "Eu cred că această aşa-zisă grupare are rădăcini pe care nici nu le bănuim. Probabil cineva, mai târziu sau mai devreme, ar trebui să se ocupe de subiectul ăsta. Mă întreb: organele statului, care la mine şi la alţii se autosesizează pe tot felul de nimicuri, de subiectul ăsta de ce nu se interesează? (...) La întrebarea asta trebuie să răspundă cineva, că unii ocupă trei sferturi din Brăila, cu metode specifice lumii lor".
Categorie articol: 

Comentarii