Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un italian a fost tilharit in toaleta unui cafe-bar

Luna trecuta, un cetatean italian cu domiciliul in Braila a fost atacat de doi indivizi certati cu legea, batut mar si jefuit in toaleta unui local. Viorel Dumitru, 42 de ani, din Braila, si Gabriel Radu, din satul Valea Canepii - autorii agresiunii - au fost, deja, arestati preventiv si dati pe mina judecatorilor, pentru savirsirea infractiunii de tilharie. Oamenii legii au reusit sa recupereze doar o parte din prejudiciul de 3.643 de lei cauzat partii vatamate Rocco B.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, in ziua de 15 ianuarie 2007, Viorel Dumitru si Gabriel Radu s-au intilnit la cafe-barul "Magnolia", unde au consumat bauturi alcoolice. La o masa apropiata, se afla cetateanul italian Rocco B. La un moment dat, italianul a intrat in vorba cu Radu, intrebindu-l pe acesta daca jacheta pe care o purta "este din piele". Romanul a stat de vorba cu italianul pret de citeva minute, timp in care a pus ochii pe bratara si pe lantul de aur pe care acesta le purta la git. In continuare, el i-a atras atentia amicului de pahar si, impreuna cu acesta, s-a decis sa-l jefuiasca pe "macaronar".
Agresorii au asteptat pina ce Rocco a mers la toaleta localului, dupa care au intrat peste el si l-au luat la bataie, lovindu-l cu pumnii si cu picioarele. In timp ce Gabriel Radu i-a smuls italianului lantul de aur de la git si bratara de la mina, Viorel Dumitru i-a sustras acestuia portofelul cu documente si un medalion-cruciulita. In acel moment, batausii au fost surprinsi de R. S., patroana localului, care a amenintat ca "anunta politia". Asa stind lucrurile, autorii tilhariei si-au luat talpasita. Ei au amanetat aurul sustras prin violenta, contra sumei de 1.580 lei, rascumparindu-l a doua zi cu suma de 1.620 lei. Portmoneul si actele lui Rocco B. au fost gasite ulterior in vecinatatea cafe-barului. Potrivit certificatului medico-legal eliberat de Serviciul de Medicina Legala Braila, barbatul tilharit a avut nevoie de 6 zile de ingrijiri medicale. Viorel Dumitru si Gabriel Radu au fost arestati preventiv pe data de 19 ianuarie 2007.
Categorie articol: 

Comentarii