Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un inotator brailean s-a remarcat la US Open

Dupa ce si-a facut incalzirea la un concurs intre universitati in statul Indiana, Valentin Preda a participat de curind la US Open, cea mai puternica intrecere de natatie din SUA, care a reunit la start in jur de 1.000 de inotatori printre care si pe recordmenii mondiali Michael Phelps, Ian Crocker si Cullen Jones.
La primul sau concurs in bazin de 50 de metri, dupa citeva competitii in bazin scurt, Valentin Preda a intrat in trei finale.
Intr-o companie selecta, la 100 m bras a teminat pe locul al treilea cu timpul de 1:02:73.
Aceeasi distanta a parcurs-o insa intr-un timp mult mai bun, 1:01:6, cu stafeta 4X400 m mixt care s-a clasat pe locul al cincilea, aceasta fiind totodata si cea mai buna performanta pe distanta de 100 m, la stilul bras, din toate stafetele prezente in competitie.
Inotatorul brailean s-a clasat doar pe pozitia a sasea la 200 m bras, platind astfel tribut faptului ca in ultima perioada s-a antrenat si a participat doar la concursuri in bazin de 25 de metri.
Antrenorul Arthur Albiero s-a declarat multumit de evolutia elevului sau si l-a nominalizat in lotul Universitatii din Louisville pentru un cantonament centralizat in Florida.
"Am mers bine in proba de 100 m bras individual, iar la suta de la stafeta am scos un timp neasteptat de bun pentru aceasta perioada de pregatire", a declarat, la finalul concursului, Valentin Preda.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii