Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un important preot polonez a fost demis pentru colaborare cu politia comunista

Preotul Janusz Bielanski, superiorul cunoscutei catedrale poloneze Wawel din Cracovia (sud), a fost demis din functie din cauza colaborarii cu fostele servicii secrete comuniste, a anuntat luni arhiepiscopia din acest oras, citata de AFP.
Anuntul intervine a doua zi dupa demisia arhiepiscopului Varsoviei, Stanislaw Wielgus, acuzat de colaborare cu politia comunista SB.
"In urma acuzatiilor de colaborare cu serviciile secrete ale Poloniei comuniste, la 2 ianuarie 2007, preotul Janusz Bielanski s-a pus la dispozitia arhiepiscopului Cracoviei. Cardinalul Stanislaw Dziwisz a acceptat aceasta demisie", se arata intr-un comunicat al arhiepiscopiei Cracoviei, unde a servit Papa Ioan Paul al II-lea.
Potrivit editiei poloneze a saptaminalului Newsweek, preotul Bielanski (68 de ani) a colaborat cu serviciile secrete comuniste in perioada 1982-1989.
Monseniorul Dziwisz, actualul arhiepiscop al Cracoviei, a fost secretarul personal si prieten al lui Karol Wojtyla timp de aproape 40 de ani, pina la decesul lui Ioan Paul al II-lea, in aprilie 2005.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii