Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un fost puşcăriaş s-a sinucis

După ce a stat câţiva ani în spatele gratiilor pentru infracţiuni cu violenţă, un cioban de 33 de ani, din satul Oancea, şi-a pus capăt zilelor. Bărbatul, ieşit de patru luni din închisoare, care era angajat cioban la o stână din localitate, a fost găsit fără viaţă pe câmp.
Iniţial, respectiv în ziua de 16 august, Cristian M. a fost dat dispărut de la stâna unde lucra. La ora 16.45, un alt angajat a sesizat la Poliţie că ciobanul este de negăsit, iar în vagonul unde locuia acesta sunt urme de culoare brun roşcat, posibil sânge. Echipa operativă s-a deplasat la faţa locului şi a stabilit că dispărutul, angajat de circa doua luni la stână, a fost văzut ultima dată marţi dimineaţă, la ora 8.00, în momentul în care a plecat cu oile la păscut. Poliţiştii au solicitat urmărirea la nivel naţional a ciobanului şi au continuat verificările în teren. A doua zi însă, la ora 10.00, în urma activităţilor de scotocire a zonei respective, poliţiştii, sprijiniţi de jandarmi, au depistat cadavrul bărbatului, pe o solă agricolă la aproximativ 1 km de adăpostul de oi. Anchetatorii au constatat că bărbatul avea secţionată artera femurală, ceea ce i-a adus moartea, concluzionându-se că s-a sinucis. "Cadavrul a fost transportat la morgă, unde, cu ocazia necropsiei, s-a concluzionat că moartea a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei externe, consecinţă a plăgilor tăiate cu întretăierea arterei femurale la nivelul cotului drept, apreciindu-se că, după aspectul şi dispoziţia leziunilor, acestea au fost autoproduse. De asemenea, pe ambele antebraţe, au fost identificate foarte multe cicatrici, specifice automutilării prin sistemul «şmenuire», unele dintre acestea având o provenienţă recentă, de maximum o săptămână", ne-a declarat inspector Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.
Surse din rândul anchetatorilor ne-au precizat că ciobanul a fost condamnat la 5 ani închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, fiind liberat din penitenciar în urmă cu 4 luni.
Categorie articol: 

Comentarii