Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un elev a fost tilharit chiar in curtea liceului in care invata

Cazurile de violenta semnalate in scolile brailene continua sa le dea bataie de cap anchetatorilor si sa bage groaza in elevi, acestia preferind, de cele mai multe ori, sa nu-i reclame pe agresori, de teama represaliilor.
Parchetul a reusit, zilele trecute, sa descilceasca itele unui astfel de caz si sa-l dea pe agresor pe mina instantei de judecata. Nicusor Dutu, 19 ani, individ cu antecedente penale (la ora actuala se afla in penitenciar, unde executa o pedeapsa privativa de libertate), va fi judecat pentru savirsirea infractiunii de tilharie. Amicul inculpatului, Mihaita D., de 17 ani - aflat in prezent in centrul de reeducare -, a fost cercetat in acelasi dosar, pentru tainuire. Stiind cu cine are de-a face, victima a refuzat sa ceara despagubiri, desi i s-a sustras un telefon de 5,4 milioane de lei. In plus, a solicitat sa nu fie chemata in instanta de judecata, sa nu dea ochii cu infractorul.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Ciprian Butnaru, de la Parchetul de pe linga Tribunal, in ziua de 20 septembrie 2005, ora 13.30, Nicusor Dutu s-a intilnit cu Mihaita D. pe strada Carantinei, chiar in fata Grupului Scolar Grigore Moisil. Mihaita avea de gind sa stea de vorba cu un amic, elev al liceului, astfel ca a intrat in curtea institutiei, impreuna cu Nicusor. Ramas citeva momente singur, inculpatul a dat cu ochii de doi elevi, Cristian N. si Silviu E. (care sint rude si colegi de clasa) si i-a acostat, fara nici un motiv. Vazind ca are un telefon performant in mina, Dutu l-a chemat la el pe Cristian. Pustiul a refuzat sa se conformeze, si imediat a fost amenintat cu bataia. Mai mult, agresorul i-a cerut, sub amenintare, telefonul, chipurile "ca sa dea un apel", refuzind apoi sa i-l mai restituie. Victima a insistat, si atunci s-a pomenit luata pur si simplu de git, precizeaza anchetatorii. Ulterior, a fost sesizata politia, dar telefonul n-a mai putut fi recuperat.
Pe parcursul derularii anchetei, Mihaita D. a fost pus si el sub invinuire, intrucit l-a ajutat pe Nicusor Dutu sa vinda telefonul sustras, stiind de unde provine. De altfel, cei doi au impartit "frateste" banii rezultati din "tranzactie".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii