Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un elev din Buzău, marele câştigător al Concursului VIRTUOZII

• Marele Premiu şi Trofeul din acest an au fost câştigate de Gugulan Albert -Angelo-Ion, 14 ani, din Buzău

 

În perioada 17-18 Mai 2019, la Brăila s-a desfăşurat cea de a XI-a ediţie a Concursului Naţional de Pian “VIRTUOZII”, ediţie la care au fost înscrişi 131 de elevi cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani din: Bacău, Bârlad, Brăila, Buzău, Chişinău - Republica Moldova, Constanţa, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Oradea, Ploieşti, Târgovişte. Manifestarea a fost organizată de Şcoala Populară de Arte “Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean, al Filarmonicii “Lyra – George Cavadia”, Primăriei Municipiului Brăila -prin Casa de Cultură.

Participanţii, împărţiţi pe grupe de vârstă, şi-au pus în valoare talentul şi buna pregătire de specialitate în faţa juriului format din personalităţi ale vieţii artistice naţionale: preşedinte - Ioana-Maria Lupaşcu - solista Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti; Toma-Augustin Popovici - lector universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Gabriela-Irina Gogoncea -profesor gradul I la Liceul de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galaţi, Inga Dăşanu  profesor gradul I la Colegiul Naţional de Arte “Regina Maria” Constanţa şi Raluca Ciucă, profesor de pian gradul I la Liceul de Arte “Hariclea Darclée” Brăila şi la Şcoala Populară de Arte “Vespasian Lungu” Brăila.

Câştigătorul Marelui Premiu şi al Trofeului Concursului Naţional de Pian “Virtuozii 2019” este Gugulan Albert-Angelo-Ion ,14 ani, de la Liceul de Arte “Margareta Sterian” Buzău, coordonat de profesor Stelea Emilia. La proba de baraj a mai participat şi Andrei Teodora-Ilinca de la Colegiul Naţional de Arte “Octav Băncilă” Iaşi, coordonată de profesor Toma Roxana. Totodată, elevul buzoian a primit din partea sponsorului Casa Pianelor Boem & Bol Bucureşti o banchetă de pian marca Bolan.

Festivitatea de premiere, realizată după fiecare categorie de vârstă, a reprezentat un moment de bucurie pentru toţi participanţii, care au primit  diplome, cupe şi medalii. În ansamblu, atât la secţiunea “Interpretare instrumentală”, cât şi la cea de “Duo pianistic – patru mâini” au fost acordate:

26 premii l; 40 premii ll; 33 premii lll şi 29 menţiuni. La acestea s-au adăugat Premii speciale pentru interpretarea unei piese româneşti, pentru muzicalitate, sensibilitate artistică şi pentru dificultatea programului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii