Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un elev de la Liceul "Brâncuşi" va face gratuit şcoala de şoferi

* din cei 46 de participanţi la proba teoretică, 23 au obţinut punctajul necesar pentru a susţine şi proba practică

Iulian Ivanov, elev la Liceul "C. Brâncuşi", este câştigătorul concursului cu tematică rutieră organizat, ieri, de Serviciul Poliţiei Rutiere. Pentru că a strâns cel mai bun punctaj, băiatul va fi recompensat cu şcolarizarea completă gratuită pentru obţinerea permisului de conducere categoria "B".
În concurs au intrat 46 de elevi cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, care au susţinut, iniţial, o probă teoretică eliminatorie constând în rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări cu tematică rutieră generală, din perspectiva de pieton, biciclist, mopedist. Jumătate dintre aceştia au reuşit să răspundă corect la 15 întrebări, baremul minim pentru a trece şi la proba practică. După susţinerea acesteia comisia a decis ca locul II (şcolarizare completă gratuită pentru obţinerea permisului de conducere categoria "A") să-i fie acordat lui Marian Alexandru, de la Grupul Şcolar Industrial "G. Moisil", iar premiul III (curs gratuit de legislaţie rutieră pentru obţinerea permisului de conducere categoria "B") să-i revină lui Raimond Gutui, de la Liceul "C. Brâncuşi". Cele 4 menţiuni (cursuri gratuite de legislaţie pentru conducătorii de mopede, în urma cărora se vor elibera certificate corespunzătoare) au ajuns la Adrian Purice (Lic. "I.Ghica"), Robert Mocanu (Lic. "P.Istrati"), Andrei Panţuru (Colegiul Naţional "G.M.Murgoci") şi Cristinel Cheleş (Lic. "P.Istrati"). De asemenea, au mai fost acordate şi două premii speciale "pentru curaj", constând în cursuri de legislaţie gratuite pentru mopede, Mihaelei Vizireanu (Lic. "P.Cerna") şi Antonetei Stanciu (Lic. "I.Ghica").

Comisia de concurs a fost formată dintr-un reprezentant al Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila, un profesor responsabil cu educaţia rutieră din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila şi profesorul de legislaţie al şcolii de şoferi "Aşii Volanului".
Categorie articol: 

Comentarii