Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un egal de salon si un salt de un loc in clasament

CF Braila: Iorga - Moldoveanu, Ghidarcea, Calin, Rancan - Tismanaru (min. 85: Mindroasa), Pinzaru, Lungu (min. 46: Elek), Rosu - Girleanu (min. 60: Dragan), Berceanu
Antrenor: Puiu Antohi
Petrolul: Prisaca - L. Dumitru, Bozga, Nofitovic, Stepanov - Zahiu, Luput (min. 70: M. Tudor) Ghita - L. Marinescu (min. 58: Cotan), Budescu, Mutiu (min. 51: Sagna)
Antrenor: Marin Barbu
Arbitri: Gabriel Mocean (C. Turzii) - Catalin Oprisanu si Daniel Hulubei (ambii din Vaslui

Meciul de pe stadionul Municipal a inceput cu doua greseli succesive ale lui Rosu si Rancan urmate de o degajare la fel de neinspirata a lui Ghidarcea insa brailenii au avut noroc deoarece si jucatorul Petrolului, Ghita, a avut o interventie la fel de nesigura astfel ca tabela a ramas intacta.
Era minutul 14 iar cei aproximativ 300 de spectatori braileni asteptau replica favoritilor numai ca urmatoarea faza de poarta s-a derulat tot in careul brailean si i-a avut in roluri principale pe Mutiu si Iorga. Primul a deviat mingea cu capul prilejuindu-i portarului brailean o interventie acrobatica. Elevii lui Marin Barbu au continuat sa domine si la actiunea imediat urmatoare Marinescu a sutat de la marginea careului de 16 metri si din nou Iorga a scos mingea de la radacina barei. Atacurile oaspetilor au continuat, iar dupa numai sase minute "gazarii" au reusit sa deschida scorul, Marinescu a primit o pasa foarte buna de la Dumitru si cu un voleu de la 8-9 metri l-a invins pe portarul brailean. Ceea ce a fost insa foarte curios la aceasta faza a fost faptul ca inainte de a ajunge la Dumitru mingea a traversat tot careul gazdelor fara ca aparatori CF-ului sa incerce macar sa o intercepteze.
Abia dupa primirea golului elevii lui Puiu Antohi s-au trezit din somnolenta si au avut doua tentative de a ameninta poarta adversa, dar Pinzaru si Costel Rosu nu au reusit sa suteze pe spatiul portii aparate de Prisaca.
In ultimele minute de joc s-a consemnat si singura ocazie a gazdelor de a egala. Mingea a circulat pe treseul Rosu - Girleanu - Tismanaru acesta a recentrat si Moldoveanu a fost deposedat in ultima instanta de Stepanov. La aceasta intrare a fundasului petrolist gazdele au cersit penalty insa aproape de faza centralul Gabriel Mocean a lasat meciul sa continue.

Legiunea braileana a fost la originea golului egalizator

Mult mai motivati dupa pauza, brailenii au trecut in doua rinduri pe linga egalare. In minutul 48 Moldoveanu a fost la citiva centimetri de o interceptie care ar fi putut schimba tabela, iar trei minute mai tirziu mingea sutata de Costel Rosu a fost deviata de zid in bara din dreapta a portii ploiestene.
Elevii lui Antohi au continuat sa stea in preajma careului advers si bineinteles ca si ocaziile s-au succedat la poarta lui Prisaca. In minutul 65 Berceanu a ratat lovitura de cap la o centrare buna a lui Rosu, iar un minut mai tirziu Elek s-a incurcat in driblinguri inutile in loc sa paseze in fata portii unde deja erau doi colegi de ai sai.
La rindul lui, Petrolul ar fi putut incheia conturile cu opt minute inainte de finalul meciului numai ca atacantii sai nu au putut profita de cadoul facut de Ghidarcea.
CF Braila a crezut in sansa ei si in minutul 89 a reusit sa inscrie prin Dragan dupa o actiune la care au mai participat Berceanu si Rosu.
Oaspetii au incercat sa intoarca rezultatul in minutele de prelungire, dar nu au reusit sa obtina decit doua lovituri libere ambele ramase insa fara rezultat pe tabela de marcaj.
Remiza de pe teren propriu coroborata cu infringerea echipei FC Snagov la Brazi i-a ajutat pe braileni sa urce un loc in clasament.
Imediat dupa joc fotbalistii braileni si-au primit si telefoanele mobile pe care conducerea tehnica le confiscase inca de joi pentru a preintimpina anumite situatii imprevizibile.

Declaratii dupa meci:
Puiu Antohi: " Rezultatul nu ne ajuta si nu ne da nici o speranta in realizarea obiectivului nostru. Totusi atita timp cit mai sint destule etape pina la finalul returului noi inca speram.
Marin Barbu: " Sintem o echipa de prosti cu p mare. Am pierdut doua puncte extrem de importante. Ne-am jucat cu doua-trei ocazii rarisime, dar au fost si alte situatii in care atacantii si-au batut joc de noi. Daca bateam la Braila eram ca si promovati".
Categorie articol: 

Comentarii