Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un director nu îşi permite să nu dea curs unui ordin de ministru

Preşedintele PDL mai spune că aceşti directori nu sunt obedienţi faţă de ministerul de care ţin, aşa cum crede Stancu, ci pur şi simplu au obligaţia legală să respecte ordinele miniştrilor: "Eu nu pot să-mi permit să cataloghez nici un director de direcţie sau serviciu deconcentrat drept slugoi, nu-mi pot permite asta, pentru că cei care ajung acolo au ajuns cu siguranţă pentru că sunt profesionişti. Că sunt susţinuţi de un partid sau altul, în funcţie de conjunctura politică, este cu totul altceva, dar nu-şi permite nimeni să pună pe post de director un om care nu ştie ce are de făcut şi care nu se descurcă pe postul respectiv. În privinţa afirmaţiilor domnului preşedinte Stancu, nu aş putea să spun ce a generat această exprimare, nu ştiu la ce anume s-a referit. Directorii direcţiilor deconcentrate, pentru că reprezintă ministerele în teritoriu, aplică politica guvernului, fiindcă aşa este normal să fie. Un guvern are de pus în practică un program de guvernare. Nu ştiu în ce măsură un director îşi permite să nu dea curs unui ordin de ministru. A, că un director de direcţie, la nivel de judeţ, trebuie să facă lobby pentru judeţul său, să obţină finanţare, să urmărească proiecte, este cu totul altceva. Dar nu îşi poate permite nici un director să nu execute un ordin de ministru, pentru că are caracter de lege acest ordin".
Pătraşcu a mai precizat că se continuă în plan local demersurile de instalare a noilor directori de deconcentrate puşi de PDL, în locul celor ai PSD. Liderul democrat-liberal nu-şi face probleme că oamenii pe care îI pune acum în funcţii ar putea avea o "domnie" de numai câteva săptămâni, pentru că are convingerea că PDL va rămâne la guvernare şi după alegerile prezidenţiale: "Eu am trimis listele la Bucureşti cu oamenii pe care îi susţinem, între timp fiecare minister în parte şi-a organizat sau îşi organizează în continuare concursuri pentru posturile respective. Ei probabil că speră să rămână foarte mult în funcţii. Eu, văzând cum unii dintre actualii directori au tot intrat în concedii medicale şi sunt bolnavi de ceva vreme, nu prea ştiu. Nu pot şti ce măsuri va lua fiecare minister în parte. Dar de ce întrebaţi? Credeţi că PDL nu va mai fi la guvernare în perioada următoare? Noi credem invers. Oricum, nu pot să fac o estimare în sensul acesta, al perioadei în care vor rămâne aceşti oameni pe funcţii, o să vedem fiecare guvern ce viziune va avea".

"Părerea mea este că vom fi la guvernare şi este posibil să fim şi singuri"

Am întrebat-o pe Giana Pătraşcu dacă nu era mai bine ca PDL-ul să aştepte formarea noului guvern, să vadă dacă făcea parte din el şi dacă da, să aştepte noua împărţire a direcţiilor în plan local între partidele aflate la guvernare, pentru a evita harababura schimbării şefilor deconcentratelor din două în două luni: "Poate părea o harababură, dar eu vă spun că PDL Brăila a transmis lista, aşa cum i s-a cerut, iar decizia fiecărui minister este apanajul acelui minister. Iar ca şi gândire politică, părerea mea este că vom fi la guvernare şi este posibil să fim şi singuri, să nu mai fie nevoie să împărţim direcţiile din nou. Să nu uităm totuşi cum a supravieţuit guvernul PNL atâta vreme, în minoritate".
În ce priveşte comentariile preşedintelui PSD Gheorghe Bunea Stancu, care spunea recent că nu s-ar mira ca PDL-ul să pună în funcţii şi interlopi, liderul democrat-liberal local a opinat că sunt declaraţii de campanie, care nu pot fi luate decât ca o glumă: "Mi se pare totuI o glumă să intervii în felul ăsta, cu aprecieri referitoare la aceste lucruri. Şi din partea PNL am văzut aprecieri legate de directorii noştri de deconcentrate. Oamenii sunt în campanie şi-i pot înţelege, totuşi noi ne-am selectat oamenii după criteriile noastre şi-o să vedeţi că lucrurile vor funcţiona aşa cum trebuie. Că sunt unii îngrijoraţi de poziţionarea anumitor persoane pe direcţii deconcentrate, persoane susţinute de către PDL, este interesant şi sper să fie pentru bunul mers al lucrurilor în judeţul Brăila şi nu un subiect pur de campanie". Pătraşcu a mai spus că este posibil ca cei care fac asemenea declaraţii să fie îngrijoraţi că directorii puşi de PDL sunt intransigenţi şi taie în carne vie: "Este greu să vezi cum altcineva îţi înlocuieşte omul tău, la o direcţie, iar eu v-am spus încă de când s-a pornit campania asta de schimb, când încă eram în alianţă cu PSD-ul, am spus că din '90 încoace, directorii, toţi, au fost puşi pe criterii politice. Că PDL-ul şi-a asumat acum acest lucru public şi legal, nu ştiu dacă a fost bine sau rău pentru partid".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii