Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un detinut a amenintat cu bataia un judecator

Detinut in Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila - unde executa o pedeapsa de 6 ani si 4 luni de inchisoare pentru furt calificat -, recidivistul Titi Marian Porcaru, in virsta de 31 de ani, a fost trimis in judecata, de data aceasta pentru ultraj la judecator. Deunazi, acelasi individ a fost deferit justitiei pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Ambele cauze penale au in comun locul in care s-a savirsit infractiunea, si anume sala de judecata. De altfel, Porcaru si-a facut un obicei din a tulbura solemnitatea sedintei de judecata, sfidindu-i pur si simplu pe magistrati si aruncindu-le in fata cuvinte grele.
Potrivit dosarului penal solutionat de procurorul Ciprian Butnaru, de la Parchetul de pe linga Tribunal, pe data de 23 mai 2005, inculpatul Titi Marian Porcaru a formulat plingere penala impotriva numitilor Doina Plescan si Marius Cristinel Ionita, pentru comiterea infractiunilor de amenintare, insulta si calomnie, cauza facind obiectul dosarului 5.646/2005 al Judecatoriei Braila. Dosarul a fost repartizat judecatorului A.V. Intimplator, acelasi magistrat mai solutionase si alte cauze in care Porcaru figura fie ca invinuit, fie ca parte vatamata. Procurorul anchetator relateaza: "La termenul de judecata din sedinta publica din data de 17 octombrie 2005, nemultumit de faptul ca si aceasta cauza este solutionata de partea vatamata A.V. - care anterior il condamnase la o pedeapsa privativa de libertate -, invinuitul i-a cerut partii vatamate sa nu mai solutioneze cauzele care il privesc si totodata a amenintat-o cu acte de violenta spunindu-i "(...) nu mai cautati, ce vreti sa fac, sa ajung sa sar peste boxa, sa decurg la altele, ca nu-mi e mare scofala sa sar peste boxa si sa va dau vreo doua..."".
In continuare, Porcaru a formulat cerere de recuzare a judecatorului, dupa care a parasit sala de judecata. Anchetatorii tin sa precizeze ca, pe parcursul sedintei de judecata, invinuitul "a avut o atitudine necuviincioasa" pentru ca, in final, sa treaca la amenintari. Audiat in legatura cu cele de mai sus, Titi Porcaru a recunoscut ca l-a amenintat pe magistrat, motivindu-si gestul prin aceea ca, anterior, i-a aplicat o pedeapsa cu inchisoarea, prea mare in raport cu gravitatea faptelor comise.
In ziua de 3 martie 2006, acelasi invinuit a proferat expresii obscene la adresa unui alt complet de judecata, nemultumit fiind de prestatia acestuia. El a fost pus sub acuzatie pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, pricopsindu-se, astfel, cu inca un dosar penal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii