Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un deţinut brăilean a murit în Penitenciarul Galaţi

Un deţinut brăilean aflat în custodia Penitenciarului Galaţi şi-a găsit sfârşitul chiar în spatele gratiilor, după ce a făcut infarct. Luni seară, Emil B., de 51 de ani, a leşinat, iar medicii nu l-au mai putut salva. El se afla în Penitenciarul Galaţi din decembrie 2010, fiind arestat preventiv pentru infracţiunea de omor calificat. În luna noiembrie, brăileanul, care locuia prin oraşul vecin, l-a ucis pe un om al străzii chiar în Piaţa Centrală din Galaţi.
Potrivit unui comunicat remis de Penitenciarul Galaţi, în data de 4 iulie, la ora 20.45, la unitate a fost constatat decesul persoanei private de libertate, de către echipajul SMURD Galaţi, cauza probabilă a decesului fiind infarctul miocardic. În jurul orei 19:50, după efectuarea apelului de seară, agentul supraveghetor a fost anunţat că persoana în cauză a leşinat. "Aceasta a fost transportată la infirmeria unităţii, unde asistentul de serviciu a început manevrele de resuscitare. În paralel a fost anunţat dispeceratul 112, un echipaj al Serviciului Mobil de Urgenţă şi Descarcerare intrând în unitate în jurul orei 20:00. Echipajul a continuat efectuarea manevrelor de resuscitare până la ora 20:45, moment în care s-a constatat decesul", a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi, cms. Safta Trincu.
În urma celor întâmplate, conducerea penitenciarului a anunţat judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Poliţia Municipiului Galaţi şi Institutul de Medicină Legală Galaţi.
Bărbatul se afla în puşcărie fiindcă în data de 21 noiembrie 2010, a înjunghiat un om al străzii din Galaţi, victima fiind găsită printre tarabele Pieţei Centrale din oraşul vecin. Între Mircea G. (46 ani) şi brăileanul Emil B. a izbucnit un conflict, pe fondul consumului de alcool, iar cel din urmă a scos un cuţit şi l-a înfipt în pieptul celuilalt. După numai o zi, poliţiştii gălăţeni au reuşit să dea de urma ucigaşului, care a fost arestat preventiv. Bărbatul era din judeţul Brăila, însă domicilia fără forme legale în Galaţi. Procesul ucigaşului era încă pe rolul instanţei, la Curtea de Apel Galaţi, asta după ce brăileanul a făcut apel împotriva sentinţei date de Tribunalul Galaţi, care l-a condamnat la 10 ani închisoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii