Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un cuplu cu cinci copii prefera sa stea intr-un subsol de bloc decit intr-o mansarda

Cotidianul nostru a prezentat, in repetate rinduri, cazul unei familii ce locuieste, de aproape doi ani, in subsolul unui bloc. Este vorba despre Marieta Popescu si Nicu Ion, care traiesc in concubinaj si au impreuna cinci copii. Cel mai mic dintre ei are abia o luna.
In ciuda reclamatiilor facute in mod repetat de catre vecini, cei doi nu par a fi impresionati prea tare de faptul ca locatarii scarii respective sint deranjati de prezenta lor la subsolul blocului. Ei spun ca au tot dreptul sa locuiasca in citeva camarute improvizate acolo, acestea fiind proprietatea tatalui concubinului.
Marieta a refuzat sa ne spuna de ce a ajuns sa locuiasca intr-un beci. Am primit, in schimb, lamuriri de la seful Directiei Serviciilor Publice, Emilena Huiu, care ne-a povestit ca Marieta Popescu si Nicu Ion au fost evacuati din apartamentul in care locuiau, pentru neplata chiriei pe sase luni consecutive.
"Desi, pentru faptul ca au fost evacuati, nu ar mai fi trebuit, conform legislatiei in vigoare, sa li se mai repartizeze locuinta de catre DSP, tocmai pentru ca la mijloc se afla si cinci copii le-am repartizat o alta locuinta, pe Imparatul Traian", ne-a declarat viceprimarul Daniela Vasioiu.
Insa, cu toate ca locuinta le-a fost atribuita cu un an in urma, ei nu s-au mutat nici pina in prezent, preferind sa traiasca, in continuare, la beci.

"Cum sa ma duc in mizeria aia?"

Marieta a motivat ca in spatiul ce le-a fost repartizat nu se poate locui si ca DSP-ul le-a dat camerele acelea in bataie de joc, doar ca sa scape de ei. "Sa va duceti acolo (pe Imparatul Traian - n.red.), sa vedeti ce conditii sint! Nu se poate locui acolo! Cum sa ma duc in mizeria aia, cu cinci copii dupa mine?", ni s-a plins femeia cu citeva zile in urma.
Ea a "uitat" insa ca incheiase o intelegere cu conducerea DSP. Astfel, directorul Huiu ne-a declarat ca cei doi au solicitat racordarea la apa curenta, angajindu-se sa cumpere materialele necesare pentru reparatiile ce se impuneau a fi facute: "Noi le-am instalat WC, le-am tras apa curenta, iar ei ar fi trebuit sa achizitioneze materialele pentru reparatii. Insa, cind seful de serviciu i-a pus sa declare in scris ca sint de acord sa suporte cheltuielile reparatiilor, cei doi au refuzat. Contravaloarea materialelor si a reparatiilor le-ar fi fost compensata cu chiria. Adica, ei nu ar mai fi platit chiria catre DSP, pina s-ar fi ajuns la suma de bani folosita de ei pentru reparatii. Trebuia doar sa depuna facturile si chitantele care faceau dovada achizitionarii acestor materiale".
Pentru a clarifica situatia, viceprimarul Vasioiu, impreuna cu seful DSP, au mers ieri la subsolul blocului unde locuiesc cei sapte. Dar, surpriza: nici Marieta, nici copiii nu au fost de gasit.

Ceilalti locatari ai imobilului si-au renovat singuri locuintele in care stau cu chirie

Totodata viceprimarul Vasioiu a vrut sa vada personal cit de indreptatite sint nemultumirile Marietei, asa ca s-a deplasat la imobilul din strada Imparatul Traian, pentru a se convinge daca, asa cum a afirmat femeia, nu se poate locui in camerele repartizate.
Intr-adevar, cladirea este veche, dar spre deosebire de alte case administrate de DSP, aici ar fi trebuit data doar o mina de var si reparate ferestrele.
Ca este asa, au demonstrat-o ceilalti chiriasi ai DSP din cladire, care si-au pus gresie, faianta, si-au schimbat usile de la intrare. De altfel, se vede inca de la intrarea in imobil ca aici locuiesc oameni care stiu sa mentina curatenia in spatiile detinute, desi nu sint proprietate personala.
Cit despre familia Marietei, trebuie spus ca risca sa ramina fara aceasta repartitie. Potrivit directorului Huiu, daca nu se muta cit mai curind in imobilul din strada Imparatul Traian, camerele vor fi inchiriate altcuiva.
Categorie articol: 

Comentarii