Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un an cu restricții pentru Dumi Gym Ianca dar cu obiectivul realizat

* în 2020, clubul din Ianca a cucerit două medalii * Alexandru Rîpă și-a apărat cu succes titlul național la classic physique Open * Bogdan Pisică a cucerit medalia de bronz la culturism, la juniori mici * 11 sportivi se pregătesc pentru naționalele din iunie, de la Iași

 

Anul recent încheiat a fost unul cu mari restricții în ceea ce privește partea de pregătire fizică a sportivilor și cu multe competiții anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, unele competiții oficiale s-au desfășurat în cea de a doua jumătate a anului 2020, după multe amânări. Culturiștii de la clubul Dumi Gym Ianca au gestionat foarte bine perioadele de pregătire iar la Campionatele Naționale care au avut loc la Sibiu și-au îndeplinit obiectivele. Alexandru Rîpă și-a apărat titlul de campion național la classic physique Open, iar Bogdan Pisică a cucerit medalia de bronz la culturism, la juniori mici.

“Două medalii ne-am propus, atâtea am cucerit”, declara Daniel Dumitrescu, antrenorul și președintele clubului din Ianca, după naționalele de la Sibiu. Anul trecut, Campionatele Naționale de culturism și fitness, la toate categoriile de vârstă, au avut loc la finalul lunii august la Sibiu, iar printre cei 450 de participanți s-au regăsit și 7 sportivi de la Dumi Gym Ianca și anume: Ionuț Novac, Alexandru Rîpă, Aurelian Bratu, Bogdan Pisică, Andrei Drăgușanu, Georgian Stroe și Gabriel Vasiliu, delegația fiind coordonată de președintele și antrenorul clubului, Daniel Dumitrescu.

Alexandru Rîpă a cucerit medalia de aur la classic physique Open, la fel ca și în 2019, secțiune la care au concurat juniori cu vârste între 16 și 20 de ani. Cea de-a doua medalie pentru Dumi Gym Ianca la această ediție a naționalelor, una de bronz, a fost cucerită de Bogdan Pisică la culturism, juniori mici, categoria de greutate 60 kg. Gabriel Vasiliu a fost la un pas de podium. Reprezentantul clubului din Ianca s-a clasat pe locul al 4-lea la culturism seniori, categoria de greutate 80 kg și tot la seniori, locul al 6-lea i-a revenit lui Ionuț Novac, la categoria 90 kg. Finalist, la culturism seniori a fost și Georgian Stroe care a ocupat poziția a 6-a, categoria de greutate 75 kg.

Alexandru Rîpă a reprezentat România la Campionatul Mondial, unde nu a urcat pe podium deoarece, la categoria sa de vârstă nu au fost concurenți și a concurat la o categorie de vârstă mai mare.

“În 2020, la Sibiu, a fost o competiție puternică, iar numărul participanților a fost mult mai mare decât cu un an înainte. Dacă ținem cont de condițiile foarte grele în care ne-am pregătit, mă refer la interdicțiile avute la antrenamente din cauza pandemiei de coronavirus, putem afirma că suntem mulțumiți de ceea ce am realizat în plan sportiv anul trecut. O susținere constantă si importantă am avut-o din partea primarului Fănel Chiriță și a unui iubitor al culturismului, Glicherie Stanciu. Aceștia ne-au ajutat să organizăm, când a fost permis de lege, 8 concursuri de nivel național în orașelul nostru, opt ani la rând și care ne susțin în continuare”, ne-a declarat Daniel Dumitrescu.

 

Au început pregătirile pentru naționalele din iunie, de la Iași

Culturiștii de la Dumi Gym au început deja pregătirile pentru finalele Campionatului Național care în acest an vor avea loc în luna iunie, la Iași. În acest moment, la Ianca se antrenează 11 sportivi pentru naționalele din vară și anume, Alexandru Rîpă, Robert Căpățână, Ionuț Novac, Iulian Ciupitu, Bogdan Pisică, Darius Popescu, Auraș Bratu, Georgian Stroe, Radu Dumitrescu, George Burlui și Andrei Drăgușanu.

În altă ordine de idei, pe 3 aprilie 2021 va avea loc evaluarea sportivilor care au intrat în vizorul loturilor naționale. Culturiștii selecționați vor reprezenta România la Campionatul Balcanic și la Campionatul European.

“Am început pregătirile, entuziasmul pe moment este mare, însă până la naționalele de la Iași drumul este lung și anevoios, cu multe sacrificii. Vor merge la Campionatul Național numai acei sportivi care vor fi în formă maximă la acea vreme. În funcție de nivelul de pregătire vom merge cu acei sportivi la selecția pentru loturile naționale”, a mai spus Daniel Dumitrescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii