Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un cioban a spart seiful patronului şi i-a furat agoniseala

Nu ştie să scrie şi să citească, dar dă lecţii spărgătorilor profesionişti. Constantin Buzoianu, în vârstă de 26 de ani, de profesie îngrijitor de animale, stabilit fără forme legale în comuna Râmnicelu, a fost trimis în judecată, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii brăileni, la data de 6 decembrie 2013 (sărbătoarea Sf. Nicolae), poliţia a fost sesizată de proprietarul unei ferme de animale situată în incinta fostului IAS Latinu, comuna Siliştea, Gheorghe Suciu. Păgubitul le-a spus poliţiştilor că, în noaptea precedentă, "persoane necunoscute au pătruns în biroul proprietarului microfermei şi, prin forţarea sistemului de închidere şi asigurare a casetei metalice de valori, încadrată în perete, au sustras suma de 51.610 lei". La scurt timp, avea să fie identificat şi spărgătorul: Constantin Buzoianu, de 26 de ani.
Buzoianu lucra, din luna noiembrie 2013, ca îngrijitor de animale la ferma brăileanului Gheorghe Suciu. La începutul lunii decembrie, ciobanul a aflat că proprietarul fermei a vândut mai multe animale, obţinând o mare sumă de bani (de altfel, inculpatul participase la această activitate, în calitate de îngrijitor de animale).
În seara zilei de 5 decembrie 2013, la ora 22:00, pretextând că vrea să tranşeze o oaie, Constantin Buzoianu a părăsit dormitorul comun, situat în incinta fermei şi s-a dus să fure agoniseala proprietarului. Tânărul ştia de existenţa cutiei cu valori din biroul patronului. A dislocat, mai întâi, un geam şi a pătruns, fără să fie văzut de cineva, în birou, unde, folosindu-se de un levier, a forţat sistemul de închidere şi asigurare a casetei metalice de valori, ascunsă în perete, distrugându-l. Ciobanul a reuşit, astfel, să deschidă caseta şi a sustras din interior o pungă de pastic plină ochi cu bani (500 de bancnote a 100 de lei fiecare şi peste 300 de bancnote a câte 5 lei), pe care a ascuns-o sub haine.
După jaf, îngrijitorul de animale a închis la loc caseta de valori şi fereastra pe unde intrase în birou, părăsind locul faptei pe uşa principală, cu ajutorul unei chei pe care o avea la el. Ulterior, Buzoianu i-a înmânat cheia respectivă unui alt angajat al fermei, Marcel Bălan, a chemat un taxi şi a părăsit zona.
A doua zi, tatăl inculpatului a sesizat poliţia, ca să-şi reclame fiul infractor. Speriat de consecinţe, bărbatul le-a spus oamenilor legii că a fost sunat de fiul său care l-a înştiinţat că vine acasă "cu o pungă de bani furaţi". Constantin a fost luat "ca din oală". Cu ocazia percheziţiei corporale, poliţiştii au găsit asupra îngrijitorului de animale punga cu cele 500 de bancnote a 100 de lei, precum şi 316 bancnote de câte 5 lei, în total suma de 51.580 lei. Lipseau doar 30 de lei, bani pe care ciobanul îi cheltuise pe mâncare.
Banii recuperaţi de poliţişti i-au fost restituiţi proprietarului fermei de la Latinu, iar Constantin Buzoianu a fost condus la postul de poliţie, pentru a fi audiat. A recunoscut din start că a jefuit caseta de valori şi le-a explicat anchetatorilor cum a pus mâna pe grămada de bani. În aceeaşi zi, au fost efectuate cercetările la locul faptei.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii