Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un caftangiu notoriu a ajuns să păzească spitalul de bătăuşi

În curând o să avem o singură firmă de taxi care îi va duce pe brăileni dintr-un loc în altul, un singur lanţ de restaurante, unde friptura va costa cât va dori patronul, şi exemplele pot continua.

Nu mă deranjează prea mult faptul că Muşat i-a luat şunca din fasole lui Arbunea de la Diop. La urma-urmei, şi Arbunea a păpat bani frumoşi, dând muştele afară din curtea Spitalului Judeţean, fără să fi participat vreodată la licitaţia privind adjudecarea serviciului de pază a spitalului. Acum a venit Muşat cu pile mai mari şi intrări mult mai unse la nen-tu Bunea Stancu, iar Arbunea e normal să fie supărat. Nu e tocmai confortabil să te ocolească nişte miliarde bune de lei, doar pentru că tu nu ai ştiut cum să joci în faţa celui care împarte caşcavalul în judeţ. Şi cine a reuşit să te deposedeze pe tine, Tudorel Arbunea, de cel mai important şi mai sigur contract al tău? Unul ca Muşat, care nu pare cu nimic mai breaz decât puşcăriaşii condamnaţi pentru fapte cu violenţă? Mda, chiar că e frustrant...
Problema ţine cumva şi de imaginea care se formează (sau, mai bine zis, se deformează) în jurul instituţiei Spitalului Judeţean. Firma unui băiat care are apucături de interlop a reuşit să câştige contractul pentru paza spitalului, la un preţ incredibil de mic, aproape că nu va mai rămâne nici cu bani de salarii (asta, desigur, dacă are contracte de muncă pentru bodyguarzii angajaţi). Un individ care bate motociclişti pe străzile Brăilei, care a fost implicat în destule cafturi până acum, despre care am auzit că îi altoieşte şi pe subalternii care au nesimţirea să vocifereze cu privire la programul infernal de lucru, vine acum să îi apere pe doctorii din spital, să îi protejeze pe pacienţi, să nu permită elementelor turbulente să deranjeze cumva procesele medicale (operaţii, tratamente, investigaţii medicale etc). Iar pentru asta, desigur, este plătit cu 4 miliarde de lei, pentru că, ce Dumnezeu, omul este pregătit pentru munca pe care o desfăşoară, başca seriozitatea şi bunele maniere îl recomandă pentru a păstra liniştea şi disciplina în saloane, s-a-nţeles?!
Categorie articol: 

Comentarii