Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un buchet de cuvinte!

Astăzi nu este vorba doar despre buchete de flori, bomboane de ciocolată şi alte cadouri mai mult sau mai puţin scumpe. Azi este mai mult despre puterea de a zâmbi a celor hărăzite să fie mame şi soţii. Zâmbetul acela pe care îl oferă necondiţionat pruncului, imediat după durerile facerii, şi cu care îl însoţeşte toată viaţa, oricât ar fi de grele piedicile apărute în cale. Zâmbetul izvorât din inimă de mamă, strălucitor şi dur ca diamantul, nepieritor ca lumina ce răzbate întotdeauna din întuneric. Despre asta e vorba azi!

Omagiem femeile care salvează vieţi în spitale şi femeile care luminează minţi la catedre. Omagiem femeile în uniformă de poliţist, jandarm sau militar, care înfruntă tot felul de primejdii, pentru o societate ceva mai sigură şi mai apărată. Femeile campioane şi femeile cu afaceri de succes, de care depind zeci, sute, poate chiar mii de oameni. Femeile ce muncesc la birou sau pe linii de producţie, în brutării sau în fabrici de confecţii, pe nave de croazieră sau în cabinele de pilotaj ale unor avioane militare ori de pasageri. Toate femeile care fac, într-un fel sau altul, ca lumea să meargă mai departe, cu bune şi cu rele, punând un pic de speranţă în ziua tulbure de mâine.

Astăzi este vorba despre acea fărâmă de frumos aflată în oricare dintre ele, dincolo de răutăţi, de invidii, de bârfe sau dispreţ. Dincolo de imperfecţiune fizică sau diverse forme de invaliditate! Fărâmă de frumos dată în primul rând de puterea fără margini ce izvorăşte din instinctul matern. Puterea de sacrificiu a unei mame pentru copilul său poate muta munţii din loc, se ştie! Chiar şi în femeile care, din motive fiziologice sau pshihologice, nu pot avea copii, vom regăsi acel instinct matern, ascuns undeva, înlăuntru, aşteptând să strălucească, asupra cuiva, cumva, ca un diamant şlefuit într-un zâmbet cald.

Astăzi este, totuşi, şi despre buchete de flori, ciocolată şi cadouri, pentru că este o zi aparte ce devine mai frumoasă şi prin astfel de gesturi. Dar să nu uităm că astăzi este, în primul rând, despre respect. Respect faţă de acea magie de a înfrumuseţa lumea printr-un simplu surâs, a celor hărăzite să ducă viaţa mai departe pe un Pământ care fără ele s-ar transforma în pustiu!
Categorie articol: 

Comentarii