Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un brailean terorizat de ciini incearca fara rezultat sa isi faca dreptate

Daca, in general, pentru braileni ineficienta masurilor luate de autoritati pentru combaterea ciinilor vagabonzi a devenit o banalitate, unui brailean care a trait citeva zeci de ani in Statele Unite ale Americii situatia i se pare intolerabila. Byron Hourmouzis a plecat in America in anii '50, dupa venirea la putere a comunistilor, si a revenit acasa in anii '90. Cu multe aspecte legate de mentalitatea brailenilor nu s-a putut impaca nici pina in prezent, iar printre acestea se numara si lipsa de fermitate in privinta ciinilor maidanezi.
"Am fost muscat pe strada, anul trecut, iar acum vreo doua saptamini, in timp ce imi faceam plimbarea zilnica pe faleza, am fost atacat de un ciine negru, in dreptul Bazei Nautice. Mi-a rupt jacheta, iar daca nu intervenea paznicul de la barci, sa il ia de pe mine, cred ca m-ar fi ranit foarte grav. De atunci, am fost de vreo cinci ori la firma asta care are contract cu Primaria sa adune ciinii de pe strazi - Horezu si nu mai stiu cum - si parca am vorbit la pereti. Ba ca nu au loc unde sa-i tina, ba ca nu pot sa le faca injectii, ca nu le-a venit nu stiu ce veterinar. Uite-asa gasesc tot felul de motive, in loc sa isi faca treaba pentru care sint platiti, iar oamenii sint terorizati de ciini si le e frica sa mai iasa din casa", ne-a declarat braileanul care, mai multe decenii, a avut prilejul de a vedea pe viu felul cum se rezolva astfel de probleme in cea mai bogata tara din lume.

Hingherii dau vina pe barcagii si ameninta cu Jandarmeria

Vasile Horez, seful organizatiei non-guvernamentale Asociatia pentru Protectia Animalelor si Mediului "Horez", cea care a concesionat de la Primarie serviciul de ecarisaj brailean, ne-a spus insa ca s-a incercat in doua rinduri stringerea ciinilor din zona Bazei Nautice, dar fara succes. "Ceea ce spune acest domn, ca i-au fost ignorate sesizarile, nu este adevarat. Echipa noastra s-a deplasat la fata locului, dar, pur si simplu, paznicii de acolo nu le-au permis baietilor sa-si faca treaba. Ne confruntam tot mai des cu astfel de atitudini ostile din partea unor braileni care confunda domeniul public cu propria lor curte. Zilele trecute, un tarabagiu din cartierul Viziru a devenit violent, cind am incercat sa prindem un ciine, si a spart cu piciorul oglinda retrovizoare a masinii noastre de interventie. Viceprimarul Lucian Tilea ne-a promis ca va face demersuri, pentru ca echipajele noastre sa fie insotite pe teren de jandarmi care sa ii amendeze pe scandalagii. In momentul cind ni se va asigura protectia necesara, cu siguranta vom avea mai multa eficienta, iar daca acum reusim sa prindem 30 de ciini pe zi, numarul acestora va fi mult mai mare", ne-a spus Vasile Horez.
Inspectoratul Judetean de Jandarmi Braila isi declara, prin vocea ofiterului de relatii publice, lt. Iulian Timofei, disponibilitatea de a sprijini serviciul de ecarisaj. "Deocamdata nu am primit nici o adresa oficiala din partea Primariei in acest sens, dar daca ni se va cere sprijinul vom interveni, fara probleme", a precizat lt. Timofei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii