Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un brailean a ocupat locul 12 din 125

La Olimpiada Nationala de Stiinte pentru Juniori, elevul Mihai Racoreanu, de la Colegiul National "Gh. M. Murgoci" a reusit sa obtina locul 12 din 125 de participanti. Astfel, braileanul a obtinut mentiune, precum si participarea la pregatirea centralizata in lotul largit pentru faza internationala a acestei Olimpiade.
Judetul Braila a fost reprezentat la Olimpiada Nationala de Stiinte pentru Juniori doar de elevul Mihai Racoreanu. Profesor insotitor a fost Antonella Racoreanu.
De altfel, Mihai a participat la diverse olimpiade si concursuri scolare. La faza judeteana a Olimpiadei Nationale de Stiinte pentru Juniori a luat locul I, iar la Concursul National de fizica "Evrika" a primit mentiune.
De la 15 septembrie, braileanul va fi elev in clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Acesta a primit o bursa pentru performantele dobindite de-a lungul anilor. "Din toamna, Racoreanu Mihai este elevul nostru. Este olimpic la fizica, purtare foarte buna, dovedita pe hirtie, a participat de diverse olimpiade si concursuri scolare, unde a obtinut si rezultate foarte bune. Noi l-am invitat la Liceul International de Informatica pentru palmaresul lui, a obtinut locuri fruntase in competitii. Aici, vom incerca sa-i crestem performantele", a punctat directorul Liceului International de Informatica din Bucuresti, Rodica Ionescu.
Mihai Racoreanu a ocupat pozitia cu numarul 16 in clasamentul pe judet, cu media de admitere 9.84. La tezele cu subiect unic a obtinut 9.70 iar in clasele V - VIII a avut media 9.98. La tezele cu subiect unic, disciplina limba si literatura romana, a obtinut pe primul semestru 8.50, iar pe al II-lea, 10. La matematica a reusit sa atinga nota maxima, 10, in ambele semestre, iar la geografie a luat 10, in primul semestru si 9.75, in al II-lea.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii