Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un brăilean are nevoie urgentă de sânge!

• acesta este internat la Spitalul Colţea din capitală, cu diagnosticul de leucemie • are nevoie de transfuzie de sânge şi masă trombocitară • cei care vor să-l ajute, o pot face adresându-se Centrului de Transfuzie din Brăila, de luni până vineri, între orele 8.00-11.00

 

Apel umanitar din partea unei familii din Brăila: Gheorghiţă Petru, diagnosticat în 2017 cu leucemie, se află acum internat la Spitalul Colţea din Bucureşti, urmând un tratament pentru afecţiunea pe care o are. Medicii au decis că sunt necesare mai multe transfuzii de sânge, iar stocul spitalului s-a terminat. Acest fapt a determinat-o pe fiica pacientului să ceară ajutorul oamenilor pe Facebook. Rudele s-au mobilizat imediat cum au aflat că este mare nevoie de sânge, însă cantitatea strânsă este încă insuficientă. “Apel umanitar pentru tatăl meu! Dacă ştiţi persoane ce pot dona sânge rugaţi-i să o facă şi să menţioneze că sângele e pentru Gheorghiţă Petru, Spitalul Colţea, secţia hematologie, Bucureşti. Pot dona indiferent de grupă şi la Brăila. Mulţumesc!”, este mesajul care circulă pe internet.

Am reuşit să luăm legătura cu fiica brăileanului care ne-a povestit că tatăl său a fost diagnosticat cu leucemie anul trecut. “Este bolnav de leucemie şi este internat la Spitalul Colţea din Bucureşti de patru săptămâni. Nu este sânge. Noi, cei din familie, am donat, dar ni s-a spus că tot nu e suficient. Aproape în fiecare zi îi face transfuzie de sânge şi masă trombocitară. Fără aceste transfuzii, starea lui s-ar înrăutăţi. Practic, e dependent de sânge. Anul trecut, în primăvară, s-a declanşat leucemia. A fost internat, a făcut citostatice, boala părea că dă înapoi, iar în primăvara asta au început să scadă, din nou, valorile”, ne-a spus fiica lui Gheorghiţă Petru.

Aşadar, toţi cei care vor să-l ajute pe brăileanul bolnav de leucemie se pot adresa Centrului de Transfuzie Sanguină situat pe strada R.S. Campiniu, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-11.00. Donatorii vor menţiona numele Gheoghiţă Petru şi faptul că este internat la Spitalul Colţea din Bucureşti, la secţia hematologie. Nu contează grupa.
Categorie articol: 

Comentarii